Összehangolt akció

2024.10.11. 10:58

TEK-esek és rendőrök csaptak le drogdílerekre Vas vármegyében - videó, fotók

Összehangolt akcióban fogták el a Vas vármegyei rendőrök és a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei a kábítószer-kereskedőket Szombathelyen.

Vaol.hu

Forrás: youtube/police.hu

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Sárvári Rendőrkapitányság nyomozói összehangolt akcióban fogtak el több drogdílert a napokban. A Terrorelhárítási Központ műveleti egységei kopogtattak abban a garázsban, ahol egy 35 éves férfi és 28 éves társa tartózkodott. A két férfi 2024 októberét megelőzően legfőképp Szombathelyen és környékén látták el a viszonteladó drogkereskedőket különböző szerekkel - tájékoztat az akció részleteiről Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Forrás: Police.hu

A kutatások során a rendőrök, a 35 éves elkövető által bérelt szombathelyi garázsban és a lakcímén lefoglaltak közel 1,5 kg amfetamin tartamú fehér port, több mint 0,5 kg zöld növényi törmeléket és potencianövelő tablettákat, amelyek feketepiaci értéke megközelíti a 6 millió forintot. A nyomozók a helyszíneken nagy összegű pénzt, közbiztonságra különösen veszélyes eszközöket és a kábítószer terjesztéséhez, valamint adagolásához használt tárgyakat is lefoglaltak.

Forrás: Police.hu

A két férfit előállították, kihallgatták és kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt eljárást indítottak velük szemben.

Az összehangolt akciónak és a további nyomozásoknak köszönhetően a bizonyítékok alapján további öt kereskedővel, valamint több fogyasztóval szemben indult büntetőeljárás. Közülük egy kereskedőt vettek őrizetbe a rendőrök, és kezdeményezték letartóztatását, amit a bíróság elrendelt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában