HETÉNY, CHOTIN

2018.05.27. 14:00

Májusi örömfoci a Felvidéken Vas megyei vendégekkel

Felvidéki magyarok által rendezett, öregfiúknak kiírt nagypályás labdarúgótornán vett rész Nemeskolta/KLSE és Vassurány veterán futballistákat felvonultató együttese.

Tóth Gábor

A Nemeskolta és a Vassurány szlovákiai „portyán” részt vett öregfiúk csapata Fotó: Kovács Erika

A Majális Kupára három, a hetényi öregfiúk csapattal baráti sportkapcsolatban álló magyar együttes, a Nemeskolta/KLSE, a Vassurány és Ács kapott meghívást.

Gyönyörű idő, nagyszerű pálya, kiváló vendéglátás fogadta a résztvevőket. A felek kétszer húszperces meccseket vívtak, mindenki játszott mindenkivel. A meghívott csapatok közül a Nemeskolta/KLSE szerepelt a legjobban, egy győzelem (Vassurány 2-1) mellett két döntetlent (Hetény 1-1, Ács 2-2) játszott, így veretlenül lett második a házigazda mögött.

A szlovákiai magyarok lakta Hetény a Nemeskolta elleni döntetlent követően

4-3-ra legyőzte a Vassurányt, majd 2-0-ra az Ácsot. Mivel Vassurány 2-1-re verte Ácsot, így megszerezte a bronzérmet. Az Ácsnak be kellett érnie a 4. hellyel.

A Nemeskolta és a Vassurány szlovákiai „portyán” részt vett öregfiúk csapata Fotó: Kovács Erika

Az eredményekből is látszik, hogy nagyon kiegyensúlyozott volt a mezőny, nüanszok döntöttek a mérkőzéseken. A hetényiek örömére – akik tudvalevőleg hatalmas Ferencváros-drukkerek – a Nemeskolta/KLSE csapatában pályára lépett a korábbi Haladás- és FTC-kedvenc, a hétszeres válogatott Jagodics Zoltán is. Aki egyébként nagyszerű teljesítménnyel segítette ezüstéremhez a csapatát. Remekül sikerült a harmadik félidő is, a házigazdák még rockkoncertet is szerveztek magyar vendégeik tiszteletére (és örömére). A baráti sporttalálkozó következő állomása a tervek szerint szeptemberben lesz, akkor Nemeskoltán találkoznak.

A Neneskolta/KLSE tagjai: Pék Zoltán, Szanyi Gyula, Hőbér László, Tánczos István, Horváth Zoltán, Dénes Csaba, Jagodics Zoltán, Magyar János, Pokmecz Roland, Jáger László, Steiner Zsolt, Tóth István, Farkas Imre delegációvezető/játékos, Palotai Zoltán játékos/csapatvezető.

A Vassurány tagjai:

Horváth Tibor, Márffi Károly, Magyar Attila, Takács Kálmán, Horváth Vilmos, Kajcsos Gábor, Dezamics Zoltán, Ódor János, Gombás József, Lukács Árpád, Szita Zsolt, Spaits Sándor, Alföldi János, Nagy Gyula, Sándor Csaba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában