kardtánc, dobok, jóga

2018.06.27. 14:00

Nemzetközi Jóganap és a Indiai Kulturális Fesztivál is volt Sárváron

Kardtánc és jógaoktatás is szerepelt a 4. Nemzetközi Jóganap és a 3. Gangesz–Duna: Indiai Kulturális Fesztivál sárvári kínálatában.

Pajor András

Vijay Kumar, az indiai nagykövetség titkára és Kondora István, Sárvár polgármestere a 3. Gangesz–Duna Indiai Kulturális Fesztivál sárvári programjainak megnyitóján

Az indiai nagykövetség, a sárvári polgármesteri hivatal és a legnagyobb sárvári hotel együttműködésében került a főváros és több jelentős település mellett Sárvárra a fesztivál.

A városban második alkalommal tartott esemény szimbóluma idén is India valamint Magyarország két legfontosabb folyója: a szent Gangesz és a történelmi jelentőségű Duna, amelyek a kulturális sokszínűséget, a hagyományos értékeket képviselik.

Vijay Kumar, az indiai nagykövetség titkára és Kondora István, Sárvár polgármestere a 3. Gangesz–Duna Indiai Kulturális Fesztivál sárvári
programjainak megnyitóján

Jóga és egészség

A jóganap pedig felhívja az emberek figyelmét a tudatosan egészséges életmódra és az egészségre való odafigyelésre. – Ez a fesztivál sok helyszínével alkalmas arra, hogy bemutassuk hagyományainkat, és felkeltsük az érdeklődést India iránt. Nemcsak a mi országunkból érkeznek művészeti csoportok, hanem olyan magyar előadók is közreműködnek, akik Indiában ismerkedhettek meg az ottani kultúrával – szólt köszöntőjében Vijay Kumar, az indiai nagykövetség titkára. Sárvárra az észak-indiai Manipur államból érkezett a játékát dobokra és a kardtáncra építő néptáncegyüttes. Látványos koreográfi ájukkal már több kontinensen bemutatkoztak – mondta el a fellépőkről a követségi titkár.

Kardtáncbemutatót tartottak Fotók: Pajor András

Kölcsönösen ajándékoztak

Vijay Kumar Kondora Istvánnak, Sárvár polgármesterének egy hagyományos indiai vállkendőt ajándékozott, viszonzásul a város első embere az idén ötvenéves település borát ajándékozta. Rövid megbeszélésük után kiderült, hogy az augusztusi sárvári nemzetközi folklórnapokra is jöhetnek Indiából néptáncosok. A folklórműsort követően, az indiai hétvége második napján a nemzetközi jóganapon nyilvános jógaórát tartottak a Sárvári Arborétumban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában