Tárgyalás

2021.11.04. 07:00

Csalók verték át a biztosítótársaságot

Hamis biztosításokat kötöttek nem létező személyek nevében azok a csalók, akik közül öten beismerték a bűncselekményt, ketten viszont nem, így az ügyben tárgyalás lesz.

Budai Dávid

Szombathelyi bíróság, csalás előkészítő , 20211103, Szombathely, ut, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Csalás bűntette és más bűncselekmények ügyében tartottak előkészítő ülést a Szombathelyi Járásbíróságon tegnap. A vád szerint az elsőrendű vádlott egy biztosítótársaság alkalmazottjaként 32 esetben kötött nem létező személyek nevében kiegészítő élet- és balesetbiztosítást is tartalmazó lakásbiztosítási szerződést.

A szerződéskötést követően rövid idővel a vádlott a fiktív személyek nevében, a meg nem történt balesetek után nyújtott be kárfizetési kérelmeket a szombathelyi irodához, amelyekhez hamis orvosi iratokat és ambuláns kezelőlapokat is csatolt.

Az egyes szerződések alapján kifizetett legalacsonyabb összeg csaknem 57 ezer, míg a legmagasabb csaknem másfélmillió forint volt. Az elsőrendű vádlott társai úgy nyújtottak segítséget a bűncselekmény elkövetéséhez, hogy jutalék fejében megengedték neki, hogy a folyószámláikra utaltassa a kifizetéseket, amelyeket aztán tovább utaltak vagy készpénzben fizettek ki neki.

A hét vádlottból ketten tagadták, hogy bűncselekményt követtek volna el, öten közülük viszont beismerték. Dr. Nárai József Imre bíró az öt vádlott beismerését elfogadta, tárgyalásról való lemondási jogukat azonban nem, ezért jövő tavasszal tárgyalást tartanak az ügyben.

Kiemelt képünkön: Dr. Nárai József Imre bíró jövő tavasszal kezdi tárgyalni az ügyet

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában