Ez már az ötödik a faluban

2023.10.29. 18:04

Magyar falu programból aszfaltozták a jáki útszakaszt

Aszfaltozott burkolat került a Széchenyi István utca mintegy 300 méteres ívére Jákon, Magyar falu programból finanszírozta az önkormányzat.

Tömböly Ágnes

Fotó: © Cseh Gábor

Több, mint 270 méter hosszú útszakaszt állítottak helyre a Magyar falu program keretéből Jákon. Együtt járta végig a Széchenyi utca felújított részét V. Németh Zsolt államtitkár, a térség országgyűlési képviselője és dr. Tóth Ernő polgármester szombat délután. - Ezen az útszakaszon még aszfalt is alig volt, 21,5 millió forintból újult meg, s ez az ötödik, amit rendbe tettünk négy év alatt - tudtuk meg a faluvezetőtől. A polgármester szándéka az, hogy minden évben egy utat megújítsanak, így 10 év alatt végezhetnek a település úthálózatával. 

- Nagyon felelős hozzáállás mind a polgármester, mind a képviselő-testület részéről, hogy nagyon szigorúan mindig a legrosszabb utakat újítják fel. Ez a következetesség úgy vélem, bizalomra ad okot: előbb-utóbb, de záros határidőn belül a végére érnek ennek a sornak. Azon leszek, hogy ez így legyen - mondta el V. Németh Zsolt. 

Az elmúlt években számos fejlesztés valósulhatott meg Jákon Magyar falu programból: a ravatalozó felépítésére, bebútorozására, négy útszakaszra, járdára, tűzoltóautó vásárlására és közösségszervezésre is nyertek támogatást. Dr. Tóth Ernő kérdésünkre azt is elmondta, a következő célok között a Hunyadi és Munkácsy utcák felújítása szerepel. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában