Nardán leltünk rá

3 órája

Ezt a vasi gurmé zsíros kenyeret pfujoljátok, angol szurkolók! – videó

Olyan, mintha egy kiló zsírt kentek volna egy cipóra!” – írta egy Tottenham-szurkoló Twitteren. Elmentünk Nardára, és ettünk egy igazán finom zsíros kenyeret.

Horváth László

Úgy látszik, a Daily Mail nem csak a magyar gasztronómia alfája és omegája kapcsán nézte a cseh kettőt, de azt se találta el, hogy kik találkozhattak a hirtelen világhírűvé vált és lesajnált zsíros deszkánkkal. A híres-hírhedt zsíros kenyeret mutató fotó már egy éves, és hacsak nem mérnöki precizitással, mindig ugyanúgy teszik rá a hagymákat a Groupama Arénában, vajmi kevés az esély rá, hogy a Tottenham Hotspur drukkerei találkoztak volna pont ezzel a szelettel – írta meg a kemma.hu.

 zsíros kenyeret
A zsíros kenyeret Sásdi Bálint, a Dio Caffe Bistro & Farm szakácsa készítette el.
Fotó: Unger Tamás

Nekünk sem kellett több, egy igazi gurmé zsíros kenyér nyomába eredtünk. Szombathelyről nem sokat kellett autóznunk, Nardán találtunk rá.

A zsíros kenyeret Sásdi Bálint, a Dio Caffe Bistro & Farm szakácsa készítette el.

- Az angolok közül, akik kritizálják a zsíros kenyeret, nem ettek még igazán finomat – jegyezte meg, aztán nekiállt a köznyelvben csak zsíros deszka elkészítésének. 

20241017_zsiroskenyer_ut (3)
Fotó: Unger Tamás

Megtudtuk, mi a titok.

- A zsíros kenyér nálunk igazán kedvelt, keresik a vendégeink

 – mondta. – Nálunk a zsíros kenyér alapja nem a sima zsír, hanem a saját sertés sült alá tett zsír. Ezt már nem kell sózni, hiszen benne vannak fűszerek, és az egyediségét adó apró pörcök. A feltét legtöbbször a lilahagyma. Aztán bármi kerülhet rá, paradicsom, paprika, uborka, saláta, de önmagában is finom! A legjobb, ha a kenyeret a kenés előtt kicsit lepirítjuk. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában