Végzetes zuhanás

2 órája

Drámai részletek derültek ki: nem volt egyedül tragikus halála előtt Liam Payne

Öt embert hallgattak ki az énekes halálának ügyében, két meg nem nevezett, ismert nő is köztük volt. Közben az elsődleges halottkémi jelentés is megérkezett.

MW

Liam Payne

Fotó: AFP

Mit arról korábban hírt adtunk, október 16-án lezuhant argentínai hotelszobája harmadik emeleti erkélyéről a One Direction egykori énekese. Liam Payne halála előtt a szállodai szobájából két, akkor még ismeretlen nő távozott. A rendőrség azóta felkutatta és kihallgatta őket.
Mielőtt lezuhant volna az erkélyről Liam Payne, a szállodai szobájában két ismeretlen nő tartózkodott. A párost a rendőrség és az ügyészség felkutatta és kihallgatta, és egy országos televíziós műsorban félig-meddig meg is nevezték őket, ennek ellenére a személyazonosságukat egyelőre homály fedi.

A tragédia után gyászoló rajongók lepték el a szálloda környékét
Fotó: AFP

Nem gyanúsítottak

Hogy rekonstruálják Liam Payne utolsó óráit, öt embert hallgattak ki, köztük azt a két nőt, aki az énekessel volt a halála előtti órákban. Mint kiderült, jól ismert nőkről van szó, de a vezetéknevüket a hatóságok nem árulhatják el. A hölgyek állítólag már azelőtt elhagyták a szállodát, hogy Liam a halálba zuhant volna, és a helyi média beszámolóiban „koronatanúként”, nem pedig gyanúsítottként szerepelnek az ügyben.

Ezt az ügyészek „duduso”-nak nevezik, ami azt jelenti, hogy kétséges, de a jelenlegi kontextusban úgy vélik, hogy megmagyarázhatatlan halálesetre utal.

Az ügyészség mai első hivatalos közleményében azt mondta, hogy öt tanút hallgattak ki, akik közül kettő nő, három pedig szállodai dolgozó volt, és megerősítették, hogy az énekesnek 25 különálló sérülése volt.

A hosszú közleményben azt is elmondták, hogy Liam Payne szobájából „több olyan anyagot” vittek el, amelyek arra mutatnak, hogy a sztár kábítószert fogyasztott, mielőtt a halálba zuhant. Azt egyelőre nem tudni, hogy a rendőrség szerint ki láthatta el őt drogokkal.

Az angol–ír fiúbanda, a One Direction a 2010-es években az egyik legimádottabb együttes volt
Fotó: AFP

Segítséget kért a szálloda

Az ügyészség Payne halála óta kiadott első közleményében a következőket mondta:

„A 31 éves Liam James Payne brit zenész boncolása megállapította, hogy a One Direction fiúzenekar egykori tagja a Buenos Aires Palermo negyedében található szálloda harmadik emeleti szobájának erkélyéről történt zuhanás következtében szerzett többszörös sérülésekbe, valamint belső és külső vérzésbe halt bele. 

A protokoll szerint az eset körülményeit »kétséges halálesetként« vizsgálják, bár minden jel arra utal, hogy a zenész egyedül volt, amikor az esés történt, és valamilyen pszichotikus epizódon ment keresztül, ami a kábítószer-fogyasztás következménye. 

Az ügyészség rekonstrukciója szerint az eset tegnap 17:07-kor történt. Percekkel korábban a palermói 6000 Costa Rica utcában található Hotel Casa Sur a 911-es segélyvonalon keresztül kért segítséget egy vendéghez, aki kábítószer és alkohol hatása alatt állt, és néhány tárgyat tönkretett a szobában.”

Idegen kéz nélkül

Az igazságügyi orvosszakértők azt is megállapították, hogy az énekes kezét vizsgálva nem találtak védekezési sérüléseket, valamint a testén lévő összes sérülés életveszélyes volt, és egy időben keletkezett, valamint nem észleltek olyan sérüléseket, amelyek harmadik személyek beavatkozására utalnának. A testhelyzet és az esés során elszenvedett sérülések miatt feltételezhető, hogy Payne nem vett fel reflexszerű testtartást a védekezés érdekében, tehát félig vagy teljesen öntudatlan állapotban eshetett le az erkélyről – adta hírül a Life.hu.

Liam Payne az elsődleges boncolási eredmények szerint súlyos belső, illetve külső vérzéseibe halt bele, miután teste több traumát is szenvedett vélhetően a tízméteres zuhanás következtében. A halottkém toxikológiai vizsgálatot is végzett rajta, hogy megállapítsák, volt-e a szervezetében drog a tragédia során, ám ennek eredménye még nem ismert. 

 

A vizsgálat során bekérték a zenész korábbi kórtörténetét, főként annak érdekében, hogy többet megtudjanak a mentális egészségéről. A teljes halottkémi jelentést azonban csak később teszik közzé.

A rendőrök Payne szobájában a bizonyítékok összegyűjtése során találtak egy üveg whiskey-t, egy öngyújtót és egy telefont is, ami az övé lehetett, továbbá találkoztak fehér porral is olyan egyéb gyógyszerek mellett, mint a nyugtató és stresszoldó klonazepám. Ujjlenyomatokat vettek, valamint begyűjtötték Payne laptopját és útlevelét is – írja a Mirror cikke nyomán a Bors. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!