Közügyek

2024.06.29. 15:00

A kőszegi vendéglátóhelyek teraszain tévén nézhetjük az Eb-meccseit és az olimpiát

Módosítják a közterület-használatról és a városkép védelméről szóló önkormányzati rendeletet. Munkaszüneti nap lesz július 1-je a hivatal köztisztviselői számára. Ezekről is döntött legutóbbi ülésén a képvsielő-testület.

Tóth Katalin

Idén június 14. és július 14. között rendezik a labdarúgó Európa-bajnokságot, július 26-án pedig kezdődik a XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok. Az események kapcsán több vendéglátóhely igényli, hogy előkertjeikben televíziót helyezzenek ki, hogy vendégeik nézni tudják a sporteseményeket. Rendeletmódosításra van szükség, hogy erre lehetőségük legyen, mivel a hatályban lévő tiltja ezt a szolgáltatást. A mostani módosítás szerint a jövőben bármilyen Eb, vb és az olimpia idején lesz lehetőség a teraszokon tévés közvetítésre. 

A Kőszegi Közös Önkormányzati Hivatal köztisztviselői számára munkaszüneti nap lesz július 1-je, a közszolgálati tisztviselők napja – erről is szavaztak a képviselők. Elfogadták a házi gyermekorvosi körzetek helyettesítésére vonatkozó megállapodások tartalmát is: július 1-től szeptember 30-ig kötik meg az új szerződéseket. Július 1-től dr. Masát Péterrel és dr. Garda Károllyal, majd augusztus 12-től dr. Szalados Katalin közreműködésével kiegészülve folynak tovább a rendelések szeptember 30-ig. A képviselők egyhangú szavazással elfogadták a Kőszegi Városüzemeltető és Kommunális Szolgáltató Nonprofit Kft. 2023. évi temetőüzemeltetési tevékenységről, az ezzel összefüggő bevételekről és kiadásokról szóló beszámolóját.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában