Új és régi-új polgármesterek

2024.06.14. 07:00

A polgármesterek kétharmada újrázott a Sárvári kistérségben a választáson

A Sárvári kistérség településeinek több mint kétharmadában – a 32 település közül 22-ben – nem hozott változást a június 9-ei önkormányzati választás a polgármesterek személyét illetően. A települések új és régi-új polgármestereinek mandátuma októbertől lép életbe. Cikkünkben összeszedtük, kik fogják irányítani a térség településeit a következő öt esztendőben.

Polgár Patrícia

Forrás: Benkő Sándor

Sárváron újabb öt évre Kondora István kapott bizalmat a sárváriaktól. Kondora István a kormánypártok színeiben indult a június 9-ei választáson, a sárváriak negyedjére választották meg polgármesterüknek 61.56 százalékkal. Ellenfelére, Gácsi Tibor, a Sárváriakért Egyesület polgármester jelöltjére a sárvári választók 38,44 százaléka szavazott.

Répcelak korábbi polgármestere, Szabó József (MSZP) ugyancsak újrázott, 74,45 százalékkal kapta meg a város lakosságától a felhatalmazást arra, hogy a következő öt évben is ő legyen Répcelak polgármestere. Kihívója, a függetlenként induló Németh Szandra 25,55 százalékkal maradt alul a küzdelemben.

Néhány településen már a választások előtt egyértelmű volt az eredmény: Bejcgyertyánoson Péntek Enikő, Bögötön Hencsei Tamás, Bögötén Szabó Tiborné, Csényében Králl Csaba, Kenézen Molnár Attila, Pecölben Mándli János, Rábapatyon Dugovics Balázs, Sitkén Morgós István, Sótonyban Vörös István, Vásárosmiskén Ivánkovics Ferenc lett egyedüli jelöltként a polgármester. Uraiújfaluban és Vasegerszegen szintén egyetlen indulóként a korábbi polgármesterek Keszeiné Jancsó Marietta és Németh József kaptak felhatalmazást újabb öt évre.

Ugyancsak újrázni tudott Hegyfalun Bartók Tibor (62,12%), Jákfán Fodor Lászlóné (81,86), Káldon Vida Károly (62,32%), Meggyeskovácsiban Kondora Tihamér (55,35%), Nyőgérben Nagy Károly (74,55%), Ölbőn Smidelius László (69,53%), Szelestén Németh István (70,21%), Vámoscsaládon Biczó Endre (73,5 %).

Változás történt Csánigon, ahol Patyi Szabolcsot (65,29 %), Gércén Gampel László Tivadart (85,26%), Hosszúperesztegen Németh Eszter Júlia (45.87%), Ikerváron - szoros küzdelemben - Szőke Szeverinát (50,83%), Megyehídon Lesznik Tamást (80,12%), Nicken Szabó Ervint (45,43%), Porpácon Schimmerné Schweiger Katalint (66,67%), Pósfán Dovánckiné Enzsöl Ritát (51,8%), Vashosszúfaluban Doroszi Lászlót (56,22%), Zsédenyben Joós Tibort (60,14%) választotta meg a szavazáson megjelent lakók többsége.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában