Váltás

2024.06.25. 13:00

Az elődei nyomvonalán haladna tovább Dremmel István rendőr ezredes

A rendvédelmi technikum új igazgatója szerint is a tanulók érdekei minden mást felülírnak. Természetesen fejlesztésekben gondolkodik, de az alapelveken nem akar változtatni.

Horváth Zoltán Szabolcs

Fotó: Szendi Péter

Május elején történt változás a Körmendi Rendvédelmi Technikum élén: a nyugállományba vonuló Hollósi Gábor rendőr ezredest az a Dremmel István r. ezredes váltotta az igazgatói pozícióban, aki az iskola alapítása óta, 1990-től dolgozik a tanintézetben, melyből 17 esztendőn keresztül volt az intézmény oktatási igazgató-helyettese. 

- Hollósi ezredes úrnak 11 évig voltam a helyettese és főként szakmaiságot, megfontoltságot, határozottságot tanultam tőle, valamint azt az elvet, hogy a tanulók érdekei mindenek fölött állnak. De az elődjeitől, Orbán Péter tábornok úrtól, valamint Tiborcz János ezredes úrtól is bőven volt mit átvenni, elsajátítani – kezdte némi visszatekintéssel a beszélgetést Dremmel István ezredes. Hozzátette: a több mint három évtizedes helyi tapasztalat komoly előnyt jelent a számára, de némi veszélyt is hordoz magában. Nem akar a megszokások rabjává válni, hanem folyamatosan keresni fogja az új, jobbító jellegű dolgokat. Nem szeretne még véletlenül sem elkényelmesedni. 

- Megmondom őszintén, gyökeres változtatásokban nem gondolkodom, hiszen szerepem volt a rendszer felépítésében. Viszont a parancsnoki székből azért sok mindent másként látok. Eddig főként az oktatási területtel foglalkoztam, a gazdaság és humán tevékenységre inkább „csak” rálátásom volt. Mostantól azonban összefüggéseiben kell az egészet kezelnem. Picit más szemléletet követel ez tőlem – fogalmazott a technikum parancsnoka, akit az új pozíciójában is maximálisan támogat a családja. Szerettei eddig is tudták, hogy néha bizony akár 24 órát is dolgoznia kell egyhuzamban a családfőnek, mert ahol 400 fiatal felnőttet kell irányítani, ott előfordulhatnak rendkívüli események is.

- Büszke vagyok arra, hogy az országban bárhol járva, csak pozitív visszajelzéseket kapok az egykori tanulóinktól. Szerettek itt lenni, jól érezték magukat, minőségi képzést kaptak. Ám a jelenlegi munkáltatóik is szinte csak jót tudnak mondani a tőlünk kikerült fiatalok felkészültségéről. Ez a két tényező így összességében nagyon jó visszajelzést ad a nálunk folyó tevékenységről – mondta Dremmel István, aki szerint legalább ennyire fontos a Körmend városával kialakított remek kapcsolat. Az új parancsnok a továbbiakban beszámolt azokról a terveikről is, melyek az infrastruktúra fejlesztésével kapcsolatosak. Elmondása szerint augusztusban állnak majd le két hétre még a felnőttképzésre vonatkozó tevékenységeikkel is, mivel akkor végzik el a karbantartási, valamint felújítási munkálatokat.

- Idővel a tanulói szállás felszereltségét, valamint a tantermi világítás korszerűsítését is meg kell majd oldanunk, mert a jelenlegi feltételek az 1990-es éveket tükrözik. Emellett például még gondot akarunk fordítani a légkondicionálás, az árnyékolás kialakítására is. Végezetül megismételném: parancsnokként az elődeim által lefektetett nyomvonalon akarok én is továbbhaladni. Nagyon sokat tanulhattam tőlük és ezt a megszerzett tapasztalataimmal ötvözve az iskola érdekeiben szeretném felhasználni – zárta szavait a Körmendi Rendvédelmi Technikum első embere. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában