Helyi közélet

2024.06.11. 13:00

Békeház: folytatódnak a népfőiskolai estek Vasváron

Folytatódnak a népfőiskolai estek Vasváron. Az érdeklődőket legközelebb június 12-én, szerdán 18 órára várják a Békeházba, ahol dr. Zágorhidi Czigány Balázs tart előadást.

Pogács Mónika

A Nádasd nemzetség és a Hegyhát címmel dr. Zágorhidi Czigány Balázs történész, a Vasvári Múzeum igazgatója, Vasvár és Vas vármegye középkori történetének kutatója tart előadást. A szakember a Vasvár és tágabb környékének korai történetében kiemelten fontos szerepet játszó nemzetség és a belőle származó Nádasdy, Nádasdi Darabos és Gersei Pethő családok történetéről oszt meg érdekes információkat hallgatóságával. A levéltárak gazdag forrásanyagot őriztek meg a korszakból a vidék történetéről. Az elmúlt évtizedek kutatómunkájának köszönhetően ez az anyag szenzációs adatokkal bővült, ezekről is beszél a történész az érdeklődőknek. A belépés az előadásra szokás szerint ingyenes, de regisztráció szükséges.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában