Dísztermi előadások

2024.06.27. 16:37

Előadását követően különleges ajándékkal köszöntötték Bilkei Irént Sárváron

Újabb alkalmához érkezett a dísztermi előadások sora a Nádasdy Ferenc Múzeumba. Egy sokszor látott vendég, Bilkei Irén régész, főlevéltáros tért vissza a Nádasdy-vár falai közé, ahol vendéglátói születésnapja alkalmából egy különleges ajándékkal köszöntötték.

Polgár Patrícia

Forrás: Takács-Reichardt Gabriella

Várurak, rablólovagok címmel, a Gersei Pethő család 16. századi történetéről tartott előadást Bilkei Irén régész, főlevéltáros, a Magyar Nemzeti Levéltár Zala Vármegyei Levéltárának címzetes igazgatója szerdán a Nádasdy-vár múzeumának dísztermében. Az előadáson a hallgatóság a középkor kegyetlen, hatalmi viszályokkal, de néha szerelemmel átszőtt világába kapott bepillantást, megismerve egy, a Nádasdyakkal távoli rokonságban álló család történetét.

A kerek évfordulót ünneplő születésnapos előadót az előadást követően tortával, gyertyával, meglepetéssel köszöntötték vendéglátói. Mint az a Nádasdy-vár közösségi oldalán megosztott bejegyzésből kiderül, Bilkei Irén több mint egy évtizede tart minden évben előadást a múzeumban a Nádasdyak, Kanizsaiak történetéről és egyéb témákról. A kerek évfordulóra munkatársai, barátai egy ünnepi kötettel készültek, melyet együtt adtak át az ünnepeltnek. A kötetben a történész, művészettörténész, irodalmár kollégák - köztük a Nádasdy Ferenc Múzeum munkatársai - a Nyugat-Dunántúl történetével kapcsolatos legújabb kutatási eredményeket foglalták össze.

Forrás: Takács-Reichardt Gabriella 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában