Új útba igazítás

2024.06.29. 10:00

Kovácsoltvas utcajelző táblák kerültek ki Gersekaráton

Új kovácsoltvas utcajelző és útba igazító táblák díszítik Gersekarát utcáit – tájékoztatta lapunkat Ferencz Lászlóné, a Gersekarátért Baráti Kör elnöke.

Vaol.hu

Ferencz Lászlóné, a Gersekarátért Baráti Kör elnöke az új utcatáblákkal

Forrás: Ferencz Lászlóné

A Gersekarátért Baráti Kör az Agrárminisztérium és a Hungarikum Bizottság HUNG– 2023 kódjelű „Gersekarát értékeinek bemutatása és népszerűsítése – Jelen és múlt találkozása” című 2023. évi hungarikumos pályázati és a helyi önkormányzat további támogatásával 18 darab kovácsoltvas utcajelző táblát és két útba igazító táblát helyezett el a településen. – Gersekarát rendelkezik olyan és annyi természeti, épített örökséggel, amit érdemes bemutatni nemcsak a helyiek, hanem a településre érkező vendégek számára is – tudtuk meg Ferencz Lászlónétól. 

A kovácsmester helyi motívumokat használt

 – A település kilenc utcájához és látnivalóihoz kihelyezett táblakereteket a helyi települési értéktárban is szereplő kovácsmester, Németh Imre készítette el kovácsoltvasból helyi motívumok felhasználásával. A kovácsoltvas táblakeretek és díszítőelemeik tűzi horganyzással, majd porfestéssel lettek ellátva. Az egységes utcajelző és útba igazító táblák fontos szerepet játszanak a helyiek identitástudatának erősítésében, hiszen ezek kihelyezésével a település egészét egy helyi mesterember munkája díszíti, mely által tovább öröklődik munkássága az utókor számára – tájékoztatott a Gersekarátért Baráti Kör elnöke. Javítják és egyedivé teszik a falu összképét 

A településre egész éven át számos belföldi és külföldi turista is érkezik, akiknek útba igazításában nagy segítséget nyújtanak a kihelyezett táblák. Ezek egyrészt javítják és egyedivé teszik a település összképét, másrészt pedig kiemelkedő a hasznosságuk Gersekarát értékeinek bemutatásában és népszerűsítésében mind a helyiek, mind pedig a településre érkezők számára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában