Helyi közélet

2024.06.06. 07:28

Kutatók a Farkas-erdőn

A Soproni Egyetem Erdészeti Tudományos Intézetének munkatársai látogattak a Farkas-erdőbe.

Vaol.hu

Az országos hálózat püspökladányi, mátrafüredi, budapesti, soproni kísérleti állomásairól, a sárvári központból és Szombathelyről érkezett kutatók, technikusok és adminisztratív munkakörökben dolgozók mintegy 10 kilométeres túrán ismerték meg a Farkas-erdő történetét, a Bajorországból ide került Scherg Lőrinc egykori főerdőmester munkásságát, láthattak a ma már több száz éves óriási méretű banyafát. Ki-ki a kutatási területének megfelelő „árulkodó nyomokat” figyelte az erdő mélyén, például a tölgycsipkéspoloska jelenlétét, a fagyrepedéseket, a baktériumos és gombabetegségeket a fákon, de volt, aki a szórványosan előforduló lóhere pohók hernyóját gyűjtötte be. A kutatók végül megtekintették a Káld-Hidegkúti Ökoturisztikai Központ erdei, Kisboldogasszony kápolnáját, amelyet 2017-ben emelt az erdészeti társaság - olvasható a házigazda Szombathelyi Erdészeti Zrt. beszámolójában.  

 Dr. Borovics Attila főigazgató elmondta, fontos, hogy az ország több pontján működő kísérleti állomásaik munkatársai ilyen összekovácsoló programokon vehessenek részt. A baráti kötetlen beszélgetés néha szakmai vitákat is generált. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában