Agrár

2024.06.27. 14:32

Szövetkezeti Nap és elismerések a vasi mezőgazdaság élenjáróinak

A Mezőgazdasági Termelők Vas Megyei Szövetségének szervezésében került sor a Szövetkezeti Nap alkalmából egy ünnepélyre csütörtök délelőtt Szombathelyen, a Farkas Károly utcai rendezvényközpontban. Az eseményen a szövetkezetek fontosságát és közösségépítő erejét hangsúlyozták, kiemelve azok munkáját, akik jelentős hozzájárulást tettek a megye agrárszektorának fejlődéséhez.

Csabai Bernadett

Talasz Csilla a két kitüntetettel: Bognár Istvánnal és Bodorics Pállal

Fotó: © Cseh Gábor

A Szövetkezeti Nap résztvevőit Talasz Csilla, a Mezőgazdasági Termelők Vas Megyei Szövetség elnöke köszöntötte. Beszédében hangsúlyozta, mennyire fontos a szövetkezeti szellem ápolása és továbbadása a jövő generációi számára. „Végigtekintve az emberiség történetén, kitűnik, hogy az emberi összefogás szükségessége már a legkezdetlegesebb korok óta napjainkig jelentős tényezője volt a gazdasági életnek." – emelte ki Talasz Csilla. Idén két szakember részesült elismerésben: a Magyarországi Szövetkezeti Szövetség (MOSZ) emlékérmét nekik Talasz Csilla nyújtotta át.

Talasz Csilla köszönti a résztvevőket a Szövetkezeti Napon
Talasz Csilla köszönti a résztvevőket a Szövetkezeti Napon
Fotó: © Cseh Gábor

Emlékérmek átadása a Szövetkezeti Napon

Bodorics Pál, a Répcevölgye 2001 Kft. ügyvezetője, több mint négy évtizedes pályafutását ünnepelte. 1982 óta szorosan kötődik a Répcevölgye Mezőgazdasági Termelőszövetkezethez, ahol először szervező üzemmérnökként, majd agrármérnökként dolgozott, mielőtt 2004-ben visszatért a Kft.-hez elnökként és tulajdonosként. Bodorics Pál nemcsak szakmai elhivatottságáról ismert, hanem jelentős civil tevékenységéről is, hiszen a Vadászkamara megyei alelnökeként is tevékenykedik. „Munkáját mindig maximális elkötelezettséggel és odaadással végezte, és a fiatal generáció szakmai fejlődésének támogatása mellett a társadalmi felelősségvállalás terén is kiemelkedőt nyújtott” – méltatta Talasz Csilla az ünnepeltet.

A másik kitüntetett, Bognár István, az Agrár Offa Kft. ügyvezetője, aki 44 éves szakmai pályafutásával vívta ki kollégái elismerését. Pályáját növénytermesztőként kezdte, majd szakmérnöki képzettségét megszerezve a növényvédelem irányítását is ellátta. Ostffyasszonyfán már 15 éve végzi munkáját, kiemelkedő empátiával és odafigyeléssel, magas szakmai színvonalon. „A munkához és problémamegoldáshoz való hozzáállása példaként szolgál a következő agrár nemzedék számára” – fogalmazott az elnök.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában