Vigyázzunk az értékeinkre!

2024.07.26. 11:32

Bűnmegelőzési strandpartit tartott a rendőrség ezúttal Szombathelyen

A közúton elkövetett trükkös lopások kerültek fókuszba. A Vas-Vármegyei Rendőr-főkapitányság célja, hogy mindenkinek biztonságosan és bosszankodástól mentesen teljen a nyári szezon.

Fókuszban a közúti trükkös lopások

Forrás: Police.hu

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság ismét bűnmegelőzési programot szervezett, ezúttal Szombathelyen. A Bűnmegelőzési Strandparti során a rendőrök játékos feladatokkal és hasznos tanácsokkal látták el a strandolókat, különös tekintettel a közúti trükkös lopások elkerülésére. A nyári turisztikai szezonban a Vas vármegyei bűnmegelőzési szakemberek rendszeresen ellátogatnak a helyi strandokra. Itt a prevenció jegyében különböző témákról beszélgetnek az emberekkel, legyen szó kiberbiztonságról, adatvédelemről vagy éppen közúti bűncselekményekről. A programot színesítik totók és játékos feladványok, így minden korosztályt meg tudnak szólítani. 

Bűnmegelőzési strandparti a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság szervezésében
A bűnmegelőzési strandparti kelléktára
Forrás: Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Lesz máshol is bűnmegelőzési strandparti

Ez alkalommal a közúton elkövetett trükkös lopások kerültek a középpontba. Az elkövetők gyakran különböző "legendákkal" próbálják átverni a gyanútlan autósokat. A rendőrök a következő tanácsokat adták a biztonságos utazás érdekében:

  • Ha idegenek valamilyen ürüggyel megállítják az autót, ne szálljanak ki, zárják le a központi zárat, és csak a résnyire lehúzott ablakon keresztül kommunikáljanak.
  • Ha többen utaznak, valaki mindig maradjon a lezárt autónál.
  • Legyenek bizalmatlanok a túl segítőkész idegenekkel szemben.
  • Egy meg nem történt baleset esetén ne fogadjanak el semmilyen "ajánlatot" a bűnözőktől, hanem azonnal hívják a rendőrséget.
  • Ha autómentőre van szükség, azt mindig a hivatalos elérhetőségeken keresztül hívják. Ne engedjék meg, hogy ügyeskedő vállalkozók saját szervizükbe vigyék az autót, mert ennek nem megfelelő minőségű munka és nagy összegű számla lehet a vége.
  • Pihenésre nagy forgalmú, jól megvilágított parkolót válasszanak.
  • Ha az autóban pihennek, akkor is zárják le a gépkocsit a központi zárral.
  • Az autóból való kiszállást követően azonnal zárják az ajtókat.
  • Értékeiket ne hagyják látható helyen az autóban, pénzüket, okmányaikat tartsák maguknál.
  • Minden megállás után célszerű ellenőrizni a járművet, különösen a gumiabroncsokat.

A következő héten is találkozhatnak a rendőrség munkatársaival, július 30-án, 10 órától Celldömölkön a Vulkán Gyógy- és Élményfürdőben, július 31-én, 15 órától pedig újra Szombathelyen, a Savaria Plázában felállított Kiberponton.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában