Kézilabda

2024.09.07. 20:58

SZKKA: remek kezdés, meggyőző siker a Békéscsaba ellen

A női NB I.-es kézilabda-bajnokság első fordulójában az SZKKA hazai pályán bizonytalan kezdés után végül magabiztosan gyűrte le a Békéscsabát a szezonnyitón.

Sütő Dániel

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia–TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE 39-36 (19-15). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 500 néző, NB I.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Felhő F., Öcsi T.
SZKKA: De Almeida – Akiyama 4, Kulcsár 4, Malovic 4, Szmolek 1, Pődör R. 10, Kazai 7. Csere: Marinovic, Csatlós (kapusok), Török, Pődör B. 4, Djatevska 2, Varga N. 2, Szeberényi, Bujnochová 1, Balogh. Edző: Bo Rudgaard.
Békéscsaba: Ferreira J. – Horváth G. 1, Schlegel 6, Román 4, Bencsik-Giricz 2, Ferreira L. 10, Szondi 1. Csere: Szabó D. (kapus), Aranyi, Takács E., Sablic, Kukely 2, Borbély 7, Bencsik 3. Edző: Rácz Sándor.
Az eredmény alakulása. 8. perc: 5-5. 16. perc: 10-10. 28. perc: 18-14. 35. perc: 24-17. 43. perc: 29-23. 50. perc: 33-28. 59. perc: 37-35.  
Kiállítások: 10, ill. 14 perc.
Hétméteresek: 4/4, ill. 4/4.
Piros lap: Malovic (57. p.).

Felfokozott hangulat és telt ház várta a csapatokat a Haladás Sportkomplexumban, hiszen a szombathelyiek két évnyi NB I/B.-s kitérőt követően küzdötték vissza magukat a legmagasabb szintre. Talán a miliő, az izgalom és a győzni akarás is rányomta bélyegét az SZKKA játékára az első percekben, hiszen a vendégek minden apróbb hazai megingást kihasználva 3-1-re léptek el öt perc elteltével. Schlegel kétperces kiállítása nagyon lendített a vasiak szekerén, akik élve emberelőnyükkel szépe lassan kezdtek magukra találni. Akiyama és Pődör Rebeka góljaival a nyolcadik percben egalizált a házigazda (5-5). Az egyelnítő találatot szerző idősebb Pődör lányt pár másodperc múlva két percre leküldték a bírók a pályáról, ám újabb gólt mégis az SZKKA szerzett Malovic révén, így már a hazaiaknál volt az előny (6-5). Nem sokáig, mert a viharsarkiak hamar fordítottak. Kazai és Pődör Rebeka gondoskodott arról hogy megint kezébe vegye az irámyítást a házigazda, és ettől kezdve az SZKKA diktálta az iramot. A vendégek elcserélték magukat, aminek következtében kettős emberelőnybe került a vasi gárda, ám ennek ellenére büntetőt tudott kiharcolna a Csaba, amit be is dobott  (9-9). Az egyre hatékonyabb támadsábefejezéseknek köszönhetően a 21. percben már négy góllal vezetett a Szombathely (14-10). Érthető módon a lila-fehérek mestere kikérte első idejét. A dorgálás nem hozta meg a várt feltámadást, okos, több esetben végletekig kijátszott eredményes akciókkal tartotta négygólos előnyét az SZKKA. A 27. percben Rácz Sándor másodszor is magához hívta csapatát, nagyon nem tetszett neki, amit lát. Fél perccel a félidő vége előtt Szmolek révén tovább duzzadt a hazai fór (19-14), ám erre még Schlegel válaszolni tudott, így 19-15-tel zárult az első félóra.

Szünet után Pődör Blanka és Malovic tovább sokkolta a Csabát, amely így már tetemes hátrányba került (21-15). Az ekkor már hét hógólnál járó Pődör Rebeka mellett Kazai is sziporkázott, olvasta a vendégek játékát, szemfüles labdaszerzésével, majd üres kapus góljával  a 37. percben már hét gól volt közte (25-18). Túlzottan megnyugodott az SZKKA, amely rövid idő laatt két gólt is bekapott (25-20), Bo Rudgaard rögtön időt kért. A vasi lányok újra elkapták a fonalat és folyamatosan öt-hatgólos távolságban tartottak maguktól a vendégeket. A félidő derekán két könnyelműen eladott hazai labda révén tovább zárkózott a Békéscsaba (30-26). Eszméltaz SZKKA, és újra megnyugtató előnyre tett szert. A végére kicsit forró lett a pite, mert az emberhátrányban kapus nélkül játszó házigazda előnye kétgólosra csökkent (37-35), de Kulcsár találatával eldőlt a találkozó. Végül három góllal nyert az újonc SZKKA a Csaba ellen. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában