Információ

2024.07.05. 07:12

Ezt jó, ha tudod! - Így módosul a szombathelyi buszközlekedés a hétvégén az útlezárások miatt

Vaol.hu

Forrás: VN/archív

Fotó: Cseh Gábor

Szombathelyen 2024. július 6-án rendezik a 40. Vasi Vasember Triatlonversenyt. A rendezvényhez kapcsolódó útlezárások miatt egyes autóbuszok útvonala változik, kérjük, figyeljék a megállóhelyi tájékoztatókat és a Savaria Utas alkalmazásban az aktuális közlekedési információkat - írják a Blaguss Agora lapunkhoz eljuttatott közleményében

A Bartók Béla körút lezárása miatt a 2A, 2C, 29A és 29C járatok július 5-én 22 órától előreláthatólag július 6-án 18 óráig terelt útvonalon közlekednek: nem érintik a Tófürdő és az Uszoda megállóhelyeket. Július 6-án 11 és 13 óra között a Szent István park, Nyugdíjasok Otthona, Tóth István tér és Savaria Plaza megállóhelyeken sem állnak meg.

  • A 7-es járatok július 6-án 11 és 13 óra között az Óperint üzletház és az Újtemető között terelt útvonalon járnak; nem érintik a Géfin Gyula utca, Nyugdíjasok Otthona, Nárai elágazás, Sarlay telep, Fadrusz János utca és Király Sportcentrum megállókat.

A 27-es autóbuszok július 6-án 11 és 13 óra között a Jégpince úton közlekednek, nem érintik a Falunagy utca, Parkerdő lakópark és Árpád utca megállóhelyeket.

  • Július 6-án 12 órától 15 óráig lezárják a Dolgozók útját, ezért ebben az időszakban a 30Y autóbuszok rövidebb útvonalon, csak az Oladi városrész megállóhelyig közlekednek. A 12:09-kor az Órásháztól induló 9-es járat nem áll meg az Árkádia bevásárlóközpont megállóban.

Részletes információk a Blaguss Agora honlapján és a Savaria Utas alkalmazásban.

Július 8-án 7 órától előreláthatólag július 10-ig burkolatfelújítás miatt lezárják a 11-es Huszár út/Bocskai körút körforgalmú csomópontot.

A 30Y autóbuszok Kámon és a Semmelweis Ignác utca megállóhelyek között terelve, a Repülők útja – Söptei út útvonalon közlekednek. A Stromfeld lakótelep, Magyar Tenger vendéglő, a 11-es Huszár út 141, 11-es Huszár út 69., valamint a Neumann János Általános Iskola megállóhelyek kimaradnak.

A terelőúton közlekedő 30Y járatok megállnak a Repülők útján az ideiglenes METRO, illetve a Szombathely Center megállóhelyeken.

A 2A, 29A, 2C, 29C autóbuszok a Semmelweis Ignác utca – Honvéd utca – Petőfi Sándor utca - Paragvári utca terelőútvonalon közlekednek (kimarad a Kórház és a Neumann János Általános Iskola megálló).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában