Közügyek

2024.07.08. 15:00

Zétényi Irén maradt a vezető - Egyesületek támogatásáról is döntöttek Csepregen

A Magyar Falu Program keretében 50 millió forintos felújítás kezdődhet Területi Gondozási Központban. Döntöttek arról is, az intézményt a következő öt évben a korábbi vezető, Zétényi Irén igazgatja.

Horváth László

A városban működő állami cégek beszámolóinak elfogadásával kezdődött a képviselő-testületi ülés Csepregen. Horváth Zoltán polgármester arról tájékoztatta a megjelenteket, a város rendkívüli önkormányzati támogatásként 11 millió forint támogatást nyert. Egyúttal újabb kérelmet nyújtottak be. Megkötötték a szerződést a közétkeztetést biztosító és a főzőkonyhát üzemeltető vállalkozással. A kikötés az, hogy a cég újítsa fel a konyhát. 

Zétényi
Horváth Zoltán polgármester és Zétényi Irén a gondozási központ előtt
Forrás: VN-archív

A temető következő öt évre szóló üzemeltetésre megjelentették a felhívást. 

- A képviselő-testület úgy döntött, hogy Zétényi Irént nevezi ki a Területi Gondozási Központ igazgatójának – tájékoztatott Horváth Zoltán.

 – Az intézményben a Magyar Falu Program keretében elindult a felújítás második üteme. 50 millió forintból korszerűsítik a lakószobákat.

A 2024. évi civil alap pályázati felhívásra beérkezett igényeket is elbírálták. A 12 helyi szervezet, egyesület között közel 3 millió forintot osztottak ki. A városvezetés fontosnak tartja a lehetőségekhez mérten a civilek támogatását, hiszen nélkülük nem lenne pezsgő élet a városban.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában