Adomány

2024.08.28. 07:00

Csehimindszent Önkéntes Tűzoltó Egyesülete már tűzoltóautóval is rendelkezik

Ahogy korábban megírtuk: új autót kapott a Kenyeri Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság felajánlásának hála pedig ők tovább tudták adományozni korábbi tűzoltó autójukat Csehimindszent Önkéntes Tűzoltó Egyesülete számára.

Polgár Patrícia

Az örömhírről Csehimindszent Önkéntes Tűzoltó Egyesülete Facebook-oldalán is beszámolt. Mint írják, a Kenyeri Önkéntes Tűzoltó Egyesület adománya, amit a Sárvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság közbenjárásával kaphattak meg, hatalmas előrelépést jelent számukra közösségeik biztonsága érdekében. Tudni illik ugyanis, hogy korábban a csehimindszentiek nem rendelkeztek tűzoltó járművel, utánfutón vitték magukkal a felszerelést a káresetekhez.

A Kenyeri ÖTE felajánlása révén jutott tűzoltó autóhoz Csehimindszent Önkéntes Tűzoltó Egyesülete.
A Kenyeri ÖTE felajánlása révén jutott tűzoltó autóhoz Csehimindszent Önkéntes Tűzoltó Egyesülete.
Forrás: Facebook/ Csehimindszent ÖTE

- Ez az új jármű lehetővé teszi számunkra, hogy még hatékonyabban végezzük önkéntes munkánkat, és gyorsabban reagálhassunk a veszélyhelyzetekre. Nagy lépés ez számunkra, és még nagyobb lépés környező falvaink közössége számára. Köszönjük mindenkinek, aki részt vett az átadón, és azoknak is, akik támogatták egyesületünket! Ez az autó nem csak a miénk, hanem mindannyiunké – egy közösség, amely együtt tesz a biztonságért – olvasható a bejegyzésükben.

Takács Bálinttól, az egyesület elnökétől megtudtuk: a viszonylag frissen, 2022 decemberében alakult egyesület mára 16 fős taglétszámot számlál és három faluban van a működési területük (Csehi, Csehimindszent, Csipkerek), amit a jövőben, mivel már van autójuk, szeretnének tovább növelni. A felszereléseiket pályázati forrásokból biztosítják, egyéb forrásuk nincsen. Az elnök elmondta, a következő céljuk az, hogy garázst építsenek a tűzoltó autónak, mivel a jelenlegi szertárépületben nincs akkora méretű garázs, ahol el tudnák helyezni. Céljuk eléréséhez támogatókat és anyagi forrást keresnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában