A rongálás nem vicc

2024.08.25. 14:12

Egy kis Dubaj a szomszédos vármegyében - Egy táblaátfestéssel átugrottunk 5500 kilométert?

"Sajnos valaki megrongálta a Dudar táblát, szörnyű" – írta ki a bakonyi falu közösségi csoportjába egy helybeli pénteken és a fotóin jól látszik, hogy a bakonyi település Zirc felőli végén a településtáblát átfestették, pár betűjének kis részét leragasztották. Talán viccnek szánták, hogy az átalakítás révén a Dudarból így Dubaj lett. Vagy Dubai. És valószínűleg károkozás.

Vaol.hu

A környékbeliek hozzászólásai szerint nem először fordult elő a névhasonlóságra alapozó eset, és többen a helyszínre indultak, hogy a saját szemükkel megnézzék. Mások azt jegyezték meg, hogy vannak unatkozó, ráérő emberek, és lehet, hogy valaki Dudaron Dubajban érzi magát. Nem mindenki tartja azonban az esetet humorosnak - derül ki a veol.hu cikkéből.

Az átfestett településjelző tábla Dudaron
Az átfestett településjelző tábla Dudaron
Forrás: Dudarról mindent

Az Egyesült Arab Emírségek legnépesebb városa mintegy 5500 kilométernyi autóútra van a Magas-Bakonytól, a Közel-Keleten, az Arab-félsziget sarkantyúján található. A magyar átirat szerint a neve Dubaj, az angol szerint Dubai.

A dudariak közül többen felajánlották, hogy szívesen segítenek az elcsúfított településjelző tábla acetonos lemosásában, letisztításában, mások szerint ez annak lenne a dolga, aki elkövette az átalakítást. Mi megkérdezzük a közútkezelőt, mi ilyenkor a teendő, mennyibe kerül egy ilyen tábla cseréje. 

A Veol információi szerint nem sokkal később már eltávolították a helyiek a festéket és a ragasztót a tábláról.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában