Tulajdonosváltás

2024.08.09. 12:55

Eladták Törőcsik Mari egykori velemi házát: kiakadtak a helyiek az új tulajdonos miatt

Vaol.hu

Forrás: MW-archív

Fotó: Dombóvári Tamás

Ahogy arról néhány hónappal ezelőtt beszámoltunk, egy éve még 45 millió forintért sem kelt el Törőcsik Mari velemi háza, amire évek óta keresett vevőt a színésznő lánya, áprilisban azonban 69 millióért vitte el egy rejtélyes tulajdonos. A háromszoros Kossuth-, kétszeres Jászai Mari- és Balázs Béla-díjas művésznő egykori házának eladása máris felbolygatta a helybéliek életét.

eladták Törőcsik Mari
Eladták Törőcsik Mari velemi házát, felforgatta a helyiek életét egy hirdetés
Fotó: Dombóvári Tamás / Forrás: MW-archív

A Story kiderítette, hogy a Nemzet Színészének egykori otthonát egy velemi lakos vette meg, aki a falusi turizmusból él, így a közelben vannak még kiadó szobái. Rendbe hozta a tetőt, kimeszeltette a házat, gondozni kezdte a kertet, de azt egyelőre nem tudni, milyen sors vár ezután Törőcsik Mari korábbi lakhelyére. 

A népszerű színésznő emlékét viszont már csak a falak őrzik: új helyre kerültek a díjai, férje, Maár Gyula festményei, a Körhinta bekeretezett cannes-i plakátja, személyes tárgyak, családi fotók. Gyermeke, Teréz és a párja, Zoltán szinte üresen adták el az otthont, melynek a kapujára nemrég megtévesztő hirdetés került ki, ami felborzolta a falubéliek kedélyét. Kiadó szállás, pihenőhely, szobafoglalás, telefonszámok szerepeltek rajta, így az arra járók könnyen azt hihették, hogy a színésznő egykori otthonából vendégház lett, de ez nem így van. Az új tulajdonos csupán a kapun hirdette a többi kiadó szobáját a környéken. A hirdetés azonban mára már lekerült a bejáratról – tudta meg a Story.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában