Néptánc

2024.08.18. 16:54

Népek találkozása a sárvári folklórnapokon - sok-sok fotóval, videóval

Sárváron ismét, 1981 óta immár 43. alkalommal kulturális eseményeken vehettek részt az érdeklődők. A Nemzetközi Folklórnapok eseményein táncosok, művészek, könnyűzenei előadók szórakoztatták (és szórakoztatják) a nagyérdeműt öt napon keresztül.

Gombos Kálmán

Forrás: vaol.hu

A várban, a város több pontján, illetve a vármegyének több helyszínén is színpadra állnak a Nemzetközi Folklórnapok fesztivál európai országokból érkezett együttesei. Bosznia-Hercegovina, Csehország, Lengyelország, Görögország, Olaszország néptáncosai mellett fellép a Budapest Bár, a Fitos Dezső Társulat, a Kerekes Band, a Magna Cum Laude és a Margaret Island.

Kondora István, Sárvár polgármestere elmondta: „Hiszem, hogy ez a folklórfesztivál az igazi népi diplomácia, amely a nemzeteket közelebb tudja hozni egymáshoz. Legyen ez a fesztivál igazi ünnep! Emeljen ki bennünket a hétköznapok világából ez a néhány önfeledt nap!”

A várudvarokon kézművesvásár és -foglalkozás, valamint vendéglátás mellett a gyerekek is találtak maguknak kikapcsolódási lehetőséget, a vár rózsaligete pedig pihenősarokként szolgál mindenkinek. Az események hétfőn és kedden is folytatódnak nemzetközi fellépőkkel, görög lakomával és népi pajzánságokkal is. Kedden pedig nem maradhat el az új kenyér szentelése sem.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában