Napos időben

2024.08.31. 17:12

Játéktenger a Víztoronynál - bábszínházzal, zenés játszótérrel, mesevetítéssel készültek a szervezők

Napos időben és jó hangulatban telt az AGORA családi délutánja szombaton a Kresz parknál. A „Csobbanj a játéktengerben!” rendezvényen változatos és interaktív programokkal készültek a gyerekeknek.

Csabai Bernadett

Fotó: Szendi Péter

Augusztus utolsó szombatja Szombathelyen nem csak a nyár végét jelentette, hanem egy igazán emlékezetes, vidám családi délutánt is. A „Csobbanj a játéktengerben!” néven futó programhoz most kegyes volt az időjárás: eredetileg július 20-án tartotta volna meg az AGORA Savaria Nonprofit Kft, de akkor az esős idő közbeszólt, most szombaton pótolták a rendezvényt. 

Játéktenger és programtenger is

Verőfényes napsütésben élvezhették a családok a változatos kínálatot három helyszínen: a Brenner Park, a KRESZ Park és a Víztorony is programjai közül is válogathattak. Mindegyik helyszín megtelt kicsikkel és nagyokkal egyaránt, sok család zárta a „Csobbanj a játéktengerben!” programmal az utolsó nyári hónapot.

Kiss Andrea, az AGORA Savaria Kulturális és Médiaközpont Nonprofit Kft. közművelődési igazgatója elmondta: a játékdélután negyedik alkalommal valósul meg. 2021-ben kezdték el üzemeltetni a Víztornyot, jött az ötlet: megnézik, mit szóltak a szombathelyiek egy a parkban, a hűs fák közelében megtartott családi rendezvényhez. Mint elmondta, nagy sikere volt és azóta minden évben egyszer kijelölnek egy napot, amikor beköltözik a móka a Víztorony környékére.

A színpadi programok sorát a Paprika Jancsi Bábszínház kezdte meg, a gyerekek nagy lelkesedéssel figyelték az előadást, aminek során sokszor ők is megszólíttattak. Nagy Jonathan bűvész szintén igyekezett bevonni a gyerekeket előadásába. 

A Kis-Hétrét Együttes zenei játszóteret varázsolt a parkba. Kardos Endre és Hochrein Judit elmondták, ötéves múltja van ennek a projektnek. - Igazából a műsorban hangzó eszközöket osztunk ki: ezek között van hangszer is, például xilofon, de kövekkel és konzervdobozzal is lehet hangot csinálni. Ebből kialakul egy közös együttlét, egy örömzene, mindenkinek a saját kreativitására van bízva, hogy hogyan járul hozzá - fogalmazott Kardos Endre.
Kővári Réka kerekítő foglalkozása és Bíborka és Bence zenés műsora zárta a felhozatalt. A színpadon kívül is zajlott az élet: kitelepült a Fekete István Állatvédő Egyesület, a gazdikereső kiskutyáknak hatalmas sikere volt a gyerekek körében. A SZOVA kézműves foglalkozással készült, az OMSZ, Szombathelyi Mentőállomása esetkocsi bemutatót tartott. A Szombathelyi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály játékos feladatokkal edukálta a kicsiket, egész nap vizes játszóház és arcfestés is várta őket. A Víztoronyban délután gyerekkönyv bemutatót tartottak, majd a nap zárásaként a Vízipók-Csodapók rajzfilmből vetítettek le több epizódot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában