Családias hangulat, kiváló programok

2024.08.18. 20:44

Kenyérünnep volt vasárnap Toronyban - fotók

Változatos, kiváló programokkal és családias hangulatban telt a toronyi egész napos esemény. A Kenyérünnep során megemlékeztek az államalapításról, és együtt örültek a megáldott kenyérnek.

Gombos Kálmán

Forrás: VN

A Kenyérünnep, a vasárnapi programsorozat már reggel kilenc órakor megkezdődött. A „Pizza Calcio Kupa” kispályás foci-tornát a sportpályán megrendezték meg. Kettőtől aztán a színpadon következtek a programok: akkor Borka bohóc interaktív, buborékos játszóházzal fogadta a kicsiket, akik nagy örömmel vettek részt a nekik szóló eseményen. Háromtól a Bucsui Rezedák léptek fel, fél négytől pedig a Lorigo TSE mutatott be társastáncokat. Ezt a nagy sikerű Toronyi „Muzsika-Mix” követte: az élő zene és a stílusos, jókedvű zene gyakran késztette tapsra a nézőket.

Kenyérünnep
Kenyérünnep: Borka bohóc szórakoztatja a gyerekeket Toronyban
Fotó: Unger Tamás

Torony büszke a Kenyérünnepre és értékeire

Ezt követte a hivatalos megnyitó, melyet – akárcsak a korábbiakat – Fazekas Gábor konferált fel. Az ünnepi beszédet Torony leköszönő polgármestere, Kovács György tartotta. Ahogy fogalmazott: ma „nem egy szokványos kenyérünnepről” beszélt. Visszatekintett a 2015 óta eltelt évekre, amikor a község vezetője volt. Felidézte a megvalósult terveket, köszöneteket mondott és sok sikert kívánt a folytatáshoz.

A toronyi Aranypatak Asszonykórus és egy tangóharmonika segítségével énekelte el a közönség a Himnuszt. Ezt követte a kenyérszentelés, melyet Haller László helyi plébános végzett. Bevallotta, hogy néhány éve, „újoncként” még remegő lábakkal tette ezt, de úgy érzi, mára befogadta őt Torony lakossága, így a szentelés is könnyebben megy. A megáldott kenyeret aztán kis falatokként szétosztották a jelenlévők között.

Forrás: VN

Fél hattól a Ládafia című bábműsor következett – felnőtteknek. Aztán továbbra is a szórakozásé lett a főszerep: fél héttől a RéKri Band (Avas Bendegúz) következett, majd fél nyolctól a sztárvendég: Vastag Csaba lépett színpadra. Fél kilenctől pedig DJ Szélinger szolgáltatta a talpalávalót minden bulizni vágyónak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában