Megdöbbentek

2024.08.25. 19:12

A kilenc éves Patrik mágnessel fogta ki a II. világháborús lövedéket a csepregi tóból

Minden mágneshorgász álma, hogy minél nagyobb „kincsre” bukkanjon. A csepregi 9 éves Patrik szombaton egy II. világháborús lövedéket hozott a felszínre.

Horváth László

Másfél nappal a nagy fogás után is csak arról beszél Patrik, hogy szombaton, a csepregi Téglagyári tóban mi akadt a mágnesére. Talán nem is sejti, a felnőttek világában a kifogott lövedék milyen folyamatot indított el. A tűzszerzések kiérkezésig a helyszínt a polgárőrök biztosították.

Patrik
 A csepregi 9 éves Patrik szombaton egy II. világháborús lövedéket hozott a felszínre.
Fotó: Unger Tamás

- Patrikkal hatéves kora óta járunk halra horgászni – mesélte az édesanya Papp Eszter. – A házunkhoz közeli Téglagyári tóra napok óta lejártunk, de hal helyett mindenféle más akadt. Gondoltunk, hozzuk a 150 kilogrammos mágnesünket, és megnézzük mi van a vízben. Eleinte kisebb dolgok kerültek elő, de az egyik pillanatban a fiam szólt, valami nehezet talált. Az iszapos mederből segítettem neki kihúzni, amint a parton lefolyt róla a homok és a víz, úgy sápadtam el. Rájöttem, ez egy lövedék, ez már nem móka. Azonnal hívtam a csepregi tűzoltókat, akik megerősítették, ez egy lövedék. Nem tagadom, megijedtünk.

Papp Eszter, húgával Líviával és Patrikkal a hagyományos horgászat mellett rendszeresen eljárnak a vasi vizekre mágneshorgászni. Voltak a Rábán, a Vadása tavon, a szombathelyi Csónakázótavon. Ez utóbbiból egy csatornafedelet szedtek ki. De találtak már etetőhálót, bicskát, kisebb fémtárgyakat. A II. világháborús lövedék azonban mindent visz.

Patrik már most tudja, ha elkezdődik az iskola, akkor a nagy fogását az első helyen említi, amikor a nyári élményekről kell beszámolni az osztálytársak előtt.

Megírtuk, lezárták a csepregi Téglagyári tó környékét szombaton nem sokkal dél után, miután egy 25-30 cm hosszúságú II. világháborús lövedék került elő a tóból. A területet nappal és éjszaka is a polgárőrök vigyázták.

A tűzszerészek vasárnap délelőtt érkeztek ki. A szakemberek úgy ítélték meg a lövedék biztonságosan elszállítható. Így azt a központi telephelyre vitték, ott semmisítik meg.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában