Haltelepítés

2024.08.26. 09:32

Két ütemben mintegy 4100 kilogramm ponty érkezett a vasi vizekbe

Két ütemben mintegy 4100 kilogramm ponty érkezett a vasi vizekbe az elmúlt napokban - tájékoztatott a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége. A nyári szabadságolások idején sokak számára jó hír: tilalmat ezúttal sem vezettek be, valamennyi érintett vízfelületre várják a pecásokat.

Vaol.hu

Keretbe foglalták a pontytelepítések az ünnepi hosszú hétvégét: pénteken 32 mázsa fogható méretű ponty érkezett Vasba a Tógazda Zrt. somogyapáti és marcali telephelyéről. Ebből a Szombathelyi Csónakázó-tó: 350, az Újperinti bányatóba 350, a Gencsapáti Horgásztóba 300, a Gersekaráti Sárvíz-tóba: 500, a Magyarszecsődi és a Püspökmolnári tó: 400 –400, a Máriaújfalui Hársas-tóba 500, a Vasvári tavakba 400 kilogramm hal került. 

Fogható méretű pontyok érkeztek a vasi vizekbe
Fogható méretű pontyok érkeztek a vasi vizekbe

Augusztus 21-én folytatódtak a pontytelepítések: a kerkafalvai Kéthatár-tó vize 350, a kerkaszentkirályi Kerka-tóé 250, a Vadása-tóé 300 kilogramm hallal gazdagodott. Puskás Norbert, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének ügyvezető elnöke elmondta: ősszel egyéb halfajok telepítését is tervezik a minél változatosabb és gazdagabb vasi vizek reményében. Hozzátette: a legutóbbi telepítések után nem rendeltek el tilalmat, ugyanakkor ezúton is felhívja a figyelmet a jogszabályban és a horgászrendben foglalt alsó (minimum 30 cm) és felső (maximum 50 cm) méretkorlátozás, valamint a heti (6 darab nemes hal) és napi (2 darab ponty) darabkorlátozás betartására, mely előírások különböznek az Országos Horgászrendtől.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában