Közösség

2024.08.15. 08:00

Szerzetesrendek nyomában - Ötnapos hittantábor a büki, bői, góri fiataloknak

A hétfőtől péntekig tartó hittantábor idén „rendes tábor”, azaz a büki, bői, góri fiatalok dr. Szalai Gábor plébános vezetésével a vasi szerzeteseket keresték fel. A hetet az idősek otthonában bemutatandó előadás és imádság zárja.

Horváth László

A hittantáborosok Kőszegre is ellátogattak

A büki hittantábornak minden évben megvan egy tematikája, amit körbejárnak a fiatalok. Egyik évben a bibliai állatok, máskor pedig a bor és a kenyér kapcsolata volt a központi téma.

Idén „rendes tábort” tartanak azaz szerzeteseket keresnek fel, dr. Szalai Gábor büki plébános vezetésével. Hétfőn, a Győr-Moson-Sopron vármegyei Zsira településen élő Rita szociális nővér tartott előadást. Kedden a fiatalok Kőszegen a domonkos nővérek kolostoránál a Szent Domonkos alapította közösség sajátosságairól szerezhettek ismereteket. Majd kisvonattal körutat tettek a városban és Kőszeghegyalján. Utukat megszakítva a Kőszegi-hegyen található Szent Vid kápolnánál közösen imádkoztak, s a velemi ebéd után a cáki pincesort és gesztenyést is felkeresték. 

Szerdán Szombathelyre kirándult a csapat. Hidász Ferenc ferences rendi szerzetes mutatta be a rendet, illetve a ruháján keresztül sok érdekességet is megosztott a történelmükről.

A tábor csütörtökön Bükön folytatódik, a plébániára vasvári vendégeket várnak. Az előadó verbita misszionáriusok Fülöp-szigetekről származnak, de Magyarországon szolgálnak. 

A tábor résztvevői minden nap közösen imádkoznak, nagyokat játszanak, sportolnak, kézműves terméket készítenek, vallási témájú előadást gyakorolnak. A műsort zárásként az idősek otthonában mutatják le, az elkészült ajándékokat a lakók kapják. Dr. Szalai Gábor rövid imát vezet majd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában