Kézilabda

8 órája

Győzött a Sárvárfürdő a Fehérvár ellen

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság első fordulójában magabiztos, fölényes 15 gólos diadalt aratott a Sárvárfürdő Kinizsi az Alba Fehérvár U21-es együttese ellen, míg a férfiaknál a Szentgotthárd szűk háromgólos vereséggel kezdte az új szezont.

Sütő Dániel

Alba Fehérvár KC U21–Sárvárfürdő Kinizsi 22-37 (9-16). Székesfehérvár, Köfém Sportcsarnok, 50 néző, NB II.-es női kézilabda-mérkőzés, vezette: Gajnok, Rosenberger. 
Sárvárfürdő Kinizsi: Tömő – Horváth I. 7, Molnár 4, Ács B., Barcza 10, Ács A. 5, Szemes 1. Csere: Varga, Dávid. K. (kapusok), Gerencsér 3, Kiss 3, Oláh 2, Baán 2. Edző: Skoda Bence.
Kiállítva: Ács B. (9. p.).

Sárvárfürdő
A fekete mezes Sárvárfürdő papírforma győzelmet aratott
Forrás:  Facebook/Handball Sárvár


A Sárvárfürdő villámrajtot vett a fiatalokból álló hazaiak ellen, a 9. percben már 0-4 állt az eredményjelzőn. A lendületet az új igazolás, Ács Bianka piros lappal történő korai és indokolatlan kiállítása sem törte meg, a Sárvár az első harminc perc végére megnyugtatónak tűnő előnyt dolgozott ki (9-16). A játék képe a második félidőben sem változott, a rutin ezúttal diadalmaskodott a fiatalság felett. A Kinizsiben mindenki játéklehetőséget kapott, és a kiállított Ács Biankán kívül gólt is szerzett. A fürdővárosiak repülőrajtot vettek, végül 15 gólll gyűrték le fiatal ellenfelüket, érvényesítve ezzel a papírformát. 

A másik női csapat, a Celldömölki VSE nem lépett pályára az első fordulóban, Erőss Péter tanítványai szombaton 16 órakor kezdik meg a bajnoki pontvadászatot hazai pályán épp a vármegyei rivális Sárvár ellen. 

Alsóörsi SE–Szentgotthárdi VSE 20-17 (11-10). Alsóörs, 60 néző, NB II.-es férfi kézilabda-mérkőzés, vezette: Simon, Weinert. 
Szentgotthárd: Surányi – Rónai K., Gotthárd 4, Zsíros 4, Góth 1, Császár, Vadász 1. Csere: Kovács R. – Rónai P. 1, Horváth N., Séger 6, Kovács Á. Edző: Ernst Attila. 

A Szentgotthárd idén is azzal a céllal vágott neki a bajnokságnak, hogy biztosan bennmaradjon az NB II.-ben. Ernst Attila 12 fős keretet vesényelt a pályára, amely a tavalyihoz képest alaposan megfiatalodott. A fiúk végig partiban voltak a jobb erőkből álló hazaiakkal. Az első 9 percben gólképtelen gotthárdiak ugyan visszajöttek a meccsbe, sőt, fordítottak is. A második félidőben viszont ismét ellépett 4-5 góllal a házigazda és abból a hátrányból már nem tudott felállni az SZVSE. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában