Találkozó

2024.08.25. 13:38

Veterán járművek és három vármegye találkozása Kenyeriben - fotók

Egy alkalom, ami lehetőség az összejövetelre, beszélgetésre és az öreg, de látványos kincsek megtekintésére – a kívülállóknak is. Kenyeri immár negyedik alkalommal adott otthont a Veterán Motoros és Autós Találkozónak.

Gombos Kálmán

Forrás: Unger Tamás

Számos veterán témájú találkozó történik vármegyénkben is, ami jól mutatja, hogy nagy érdeklődés övezi ezeket az összejöveteleket. Kenyeri Vas vármegye északkeleti csücskében szinte egy hármashatáron található. Ez befolyásolja a találkozót is, hiszen nincsenek messze sem a Győr-Moson-Sopron vármegyei társak, sem a veszprémiek. Jönnek is szépen, Beledről éppúgy, mint például a pápai vagy az ajkai csapat. Ez persze viszont is érvényes – mondja el Rudi Csaba, a főszervező: az itteniek is szívesen járnak azokra a helyekre.

Veterán járművek találkozója.
Veterán járművek találkozója.
Forrás: Unger Tamás

Veterán: mi is az tulajdonképpen?

A közösségi oldalon, zárt (meghívásos) csoportban kialakult csoport tényleg közösséggé vált az évek során: az eseményt is főleg ott szervezik. Nemcsak egymást, de sokszor a családokat is ismerik, vagy akár gondjaikat, problémáikat is megosztják a társakkal. Elsősorban a 30 év feletti – azaz, az oldtimer-korú – járműveket (és persze tulajdonosaikat) várják, de nem zavarják haza a youngtimer kategória képviselőit sem. Ez egyébként a 20, vagy még inkább 25 év feletti gépeket jelenti. Tuningolt járművek itt nincsenek, és nem jellemző a hangnyomás, a sportkipufogó vagy az extrém kinézet: inkább a gyári, de szép állapot, ha csak lehetséges.

Bővülő közösség

Tavaly körülbelül 130-140 jármű érkezett, idén az előzetes regisztrációk alapján ismét többet várnak. Mert – ahogy megtudjuk – a létszám folyamatosan nő. Ez egyébként gondot is okoz: egyre nehezebben férnek el… Legtöbb a motorkerékpár, de van sok gépkocsi is. Nem elvárás, hogy csillogó, gyári állapotú gépekkel érkezzenek: vannak, akiknek éppen építés vagy felújítás közbeni állapotban van a kedvence: ez egyáltalán nem kizáró ok. Sőt: ilyenkor lehet sok tapasztalatot, ötletet kapni a társaktól is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában