Ismerős Arcok

2024.09.06. 08:07

A Nélküledet játssza Magyarország legújabb zenélő útja - videó

Zenélő út játssza immár a 21-es főúton az Ismerős Arcok dalát

Vaol.hu

Forrás: heol.hu

A mintegy 550 méteres szakaszon 80 kilométeres óránkénti sebességgel haladva az Ismerős Arcok zenekar Nélküled című dalának egy részlete csendül fel ezentúl. A szakasz a 21. főút Hatvanból Lőrinci felé vezető oldalán épült. Mint a heol.hu írja, a zenélő út összeköti a felvidéki magyarságot a határon inneni magyarokkal, mert az összetartozás dalát játssza. A zenélő út ünnepélyes átadóján Pántya József, az Építési és Közlekedési Minisztérium út- és vasútépítésért felelős helyettes államtitkára kiemelte, hogy a zenélő út a projekt megkoronázása.

– Végighaladni rajta különleges élmény az arra járóknak. Az Ismerős Arcok Nélküled című dalát nem kell senkinek bemutatni. Az összetartozást, a magyar identitást hűen tükrözi ez a dal – fogalmazott.

Mint megtudtuk, a dallam megszólaltatása érdekében az aszfaltburkolaton speciális felfestéssel bordázott felületet alakítottak ki az adott zenei dallam szerinti periódushosszak és a hangszünetek megfelelő kiosztásával. Ezen autóval áthaladva a dallam különböző magasságú hangjait a barázdák egymástól való távolsága határozza meg. A hangzást a burkolati jelek kontúrjainak pontossága adja.

A zenélő út átadásán megjelent az Ismerős Arcok zenekar is, az ünnepélyes ceremónia közben pedig a főúton elhaladó járművek közül sokan dudálással üdvözölték az útavatást. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában