Arany vitézségi éremmel kitüntetettekre emlékeztek Szombathelyen

A Szent György Lovagrend és a Grádics Egyesület emléktáblát állított Vas vármegye Arany vitézségi éremmel kitüntetett katonáinak emlékére szeptember 28-án, a szombathelyi Katonatörténeti Kiállításon, a katonahősök leszármazottjainak jelenlétében -írja a honvedelem.hu. Hozzátéve: az emléktábla harmincöt, az I. világháborúban Arany vitézségi éremmel kitüntetett katona előtt tiszteleg.

Vaol.hu

Fotó: honvedelem.hu

A honvedelem.hu-ról azt is megtudjuk: az Arany vitézségi éremmel kitüntetett katonáknak emléket állító rendezvényen beszédet mondott Horváth Tamás, a Honvédelmi Minisztérium Katonai Örökség Főosztályának vezetője. Kiemelte, hogy a jelen generáció tagjainak kötelessége a hősök emlékének ápolása és hősies helytállásuk köztudatba való visszaemelése. 

Arany vitézségi éremmel
Molnár Tamás alezredes, a 83-asok zászlóaljparancsnoka, Horváth Tamás, a Honvédelmi Minisztérium Katonai Örökség Főosztályának vezetője és Fülöp András tartalékos főhadnagy az Arany vitézségi éremmel kitüntetett katonák emlékrendezvényén      Fotó: honvedelem.hu

A honvédelem.hu idézi a főosztályvezetőtől: 

A mai helyzetben különösen fontos, hogy az eljövendő nemzedékek a múlt hőseit megismerjék. A magyar honvédnek a megfelelő kiképzés, fegyverzet mellett szüksége van olyan erkölcsi tartásra, amelyből erőt meríthet: ez az egykorvolt hősök nélkül elképzelhetetlen.

 

A megemlékezésen köszöntőt mondott Molnár Tamás alezredes, az MH Klempa Kálmán 7. Területvédelmi Ezred Poppr Emil 83. Területvédelmi Zászlóalj parancsnoka.

 

Az Arany vitézségi éremmel kitüntetettek leszármazottai is eljöttek

Az emléktábla avatását követően került sor a leszármazottak immár harmadik találkozójára, ahol Fülöp András tartalékos főhadnagy Vas vármegye katonai emlékezetápolásának gyakorlati tapasztalatairól, az együttműködés lehetőségeiről tartott előadást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában