Ezt jó, ha tudod!

23 órája

Az árvízhelyzet miatt mostantól nem kell matrica az egyik magyarországi autópályára

A Magyar Közút Zrt. az árvízi vészhelyzetre való tekintettel, elhalasztja az M2 gödi csomópont szeptember 18-19-re tervezett lezárását is.

Vaol.hu

Forrás: MW-archív

Sződliget polgármestere Facebook-oldalán tudatta, hogy az árvíz elleni védekezés miatt lezárják a 2-es főutat - szúrta ki a Mandiner.

Juhász Béla Róbert közölte, a lezárás idejére ingyenes lesz az M2-es autópálya, hogy az autósok továbbra is zavartalanul közlekedhessenek.

A 2-es főutat csütörtökön zárják le az autós forgalom elől. 

Juhász bejegyzésében arra is kitért, hogy „külön öröm, hogy az árvízi vészhelyzetre való tekintettel, elhalasztják az M2 gödi csomópont szeptember 18-19-re tervezett lezárását”.

A település vezetője végül köszönetet mondott a Magyar Közút Zrt.-nek a konstruktív hozzáállásért.

A vonatkozó bejegyzést alább olvashatja:

Csak az menjen a töltésekre, akiknek ott dolga van

Ha nem is esik több eső a következő napokban, az Alpokban olvadó jég még sokáig felduzzasztja a folyókat – közöte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF). A katasztrófavédelem azt kéri, hogy 

senki ne menjen megnézni az árvíz sújtotta területeket,

mivel egy esetleges balesettel csak nehezítik a szakemberek munkáját – hangsúlyozták.

Siklósi Gabriella, az OVF szóvivője  szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról is beszélt, a „katasztrófaturizmus” most veszélyes lehet, a töltések mostanra átáztak, ezért csak azok mehetnek fel rájuk, akiknek ott dolguk van.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában