A Bolyai gimnázium három tanárát is kitüntették

2024.09.11. 11:32

Rangos elismerésben részesültek a SEK oktatói és hallgatója az ELTE budapesti tanévnyitóján

Csabai Bernadett

Forrás: ELTE SEK - Kleinhappel Miklós

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) 390. tanévét ünnepélyes keretek között nyitották meg szeptember hatodikán a budapesti Állam- és Jogtudományi Kar Aula Magnájában. Az ünnepségen Borhy László akadémikus, az ELTE rektora, a hagyományokhoz híven kitüntetéseket adott át az egyetem kiemelkedő oktatóinak és munkatársainak - köztük szombathelyieknek is.

Szeptember hatodikán megnyitották az ELTE 390. tanévét Budapesten. Hagyományosan a tanévnyitó ünnepi szenátusi ülésen nyújtják át azokat kitüntetéseket, amelyeket az Egyetem Szenátusa, a Rektor, illetve a Kancellár adományoz az egyetem oktatóinak és munkatársainak kiváló munkájuk elismeréseként - tudtuk meg az ELTE oldaláról. A díjazottak között a Szombathelyi Savaria Egyetemi Központ (SEK) három tudományos és kettő más jellegű munkatársa is rangos elismerésben részesült.

A Pro Universitate emlékérem arany fokozatát Horváthné Molnár Katalin, a Berzsenyi Dániel Pedagógusképző Központ igazgatóhelyettese és az Angol Nyelv és Irodalom Tanszék vezetője kapta. Az emlékérem az egyetem azon oktatóinak és kutatóinak jár, akik több évtizedes, kiemelkedő színvonalú munkájukkal hozzájárultak az ELTE sikeréhez.

Székely Klára, a Társadalomtudományi Kar Üzleti Kommunikáció és Marketing Tanszék adjunktusa, szintén Pro Universitate emlékérmet vehetett át, ezüst fokozatban. Ez az elismerés az egyetem vezetői és oktatói munkájának színvonalas, több cikluson át tartó támogatásáért jár.

Az ELTE Sport arca kitüntető címet idén Halász Bence, az olimpiai ezüstérmes kalapácsvető, az ELTE szombathelyi campusának rekreációszervezés és egészségfejlesztés szakos hallgatója nyerte el.

Az egyetemnek nem csak a tudományos teljesítmény fontos, hanem a mindennapi működéshez szükséges munkáért is elismerés jár - fogalmazott Borhy László rektor. Ennek fényében az ünnepségen az ELTE két szombathelyi nem oktató–kutató közalkalmazottja is elismerésben részesült:  Kovács Gabriella, a Savaria Könyvtár és Levéltár gyűjteményszervező könyvtárosa Trefort Ágoston Emléklapot kapott, ezt olyan alkalmazottak kaphatják meg, akik munkájuk során huzamosabb időn keresztül átlagon felüli teljesítményt értek el vagy az adományozás évében kiemelkedő érdemeket szereztek - írják az ELTE SEK oldalán. Kanyó Anita, a Sporttudományi Intézet ügyvivő szakértője pedig Pro Facultate Díjban részesült a Pedagógiai és Pszichológiai Kar tanévnyitóján kiemelkedő munkásságáért.

Három gimnáziumi tanárt is kitüntettek az ELTE tanévnyitóján

Az ELTE tanévnyitó ünnepi szenátusi ülésén kitüntették az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium három tanárát is.

ELTE kitüntetettek
Az ELTE szombathelyi kitüntetettjeinek egy csoportja: Kovács Gabriella, Székely Klára, Horváthné dr. Molnár Katalin PhD, Dr. Vigh Kálmán PhD, Pilnay Sándorné, Hollerné Gazdag Ilona 
Fotó: Papp Tibor

Dr. Vigh Kálmán PhD Szenátusi Érdemérmet kapott, amit az egyetem vezetése azoknak adományoz, akik tevékenységükkel hozzájárultak az egyetem fejlesztéséhez. Pilnay Sándorné és Hollerné Gazdag Ilona gimnáziumi tanárok Lorántffy Zsuzsánna  Emléklap elismerésben részesültek, amelyet  azok a köznevelési intézményben foglalkoztatott közalkalmazottak kaphatnak, akik munkájuk során legalább tíz éven keresztül átlagon felüli teljesítményt értek el vagy az adományozás évében kiemelkedő érdemeket szereztek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában