Program

Tegnap, 9:00

Biztonság Hete: a közlekedésbiztonságra hívták fel a gyerekek figyelmét a KRESZ-parkban - fotók

A Biztonság Hete országos programhoz csatlakozott közlekedési témanapjával közösen a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság, a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ). A KRESZ-parkban közlekedési témanapra várták a gyermekeket.

Polgár Patrícia

Forrás: Unger Tamás

A Biztonság Hete középpontjában minden évben más balesetmegelőzési téma áll, idén kiemelt figyelmet fordítanak az e-rollerek, a gyalogosok és a kerékpárosok, motorkerékpárosok közlekedésének biztonságára. Ezek a csoportok fokozott veszélynek vannak kitéve a közúti közlekedés során. Azért, hogy csökkentsük az őket érintő (sokszor súlyos vagy halálos) balesetek számát, az ő biztonságukra szeretnénk felhívni a figyelmet - tudtuk meg Cser Zsófiától, a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől.

A közlekedési nap célcsoportja elsősorban a gyermekek voltak, részegszemüveges akadálypályával, kockakirakóval, rolleres pályával, drónnal és közlekedésbiztonsági szerencsekerékkel várták őket a rendőrök, katasztrófavédők, a MABISZ, a Magyar Autóklub és a Vasi Claudius Polgárőrség képviselői Szombathelyen a KRESZ-parkban. - A cél az volt, hogy megelőzésképpen, az Iskolapélda kampánnyal összehangolva felhívjuk a gyerekek figyelmét a közlekedésbiztonságra - tette hozzá Cser Zsófia.

A sajtóreferens felhívta a figyelmet: szintén a héten tart Roadpol akciójuk, amely során a szokásosnál nagyobb jelenléttel vannak kint az utakon és a passzív biztonsági eszközök (biztonsági öv, gyerekbiztonsági rendszerek, kötelező felszerelések) meglétét ellenőrzik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában