Diákmunka

2024.09.08. 08:44

Nyári diákmunka program: csaknem 400 diák foglalkoztatását segítette a kormányhivatal Vas vármegyében

Augusztus végén befejeződött a nyári diákmunka program. A vármegyében az előzetes tervekhez képest több tanuló foglalkoztatását tudták támogatni.

Vaol.hu

Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: © Cseh Gábor

A Nyári diákmunka program segítségével Vas vármegyében 175 munkáltató 386 diáknak adott munkát önkormányzatoknál, a mezőgazdaságban és a turizmus-vendéglátásban.

Sében nyolcan csatlakoztak a diákmunka programba
Sében nyolcan csatlakoztak a diákmunka programba
Fotó: © Cseh Gábor

A „Nyári diákmunka 2024” program célcsoportja a 16-25 év közötti, nappali tagozatos diákok voltak, akik nem álltak munkaviszonyban és nem rendelkeztek vállalkozási jogviszonnyal sem. 

A középiskolások, egyetemisták nyári szünidő alatti foglalkoztatását, és a fiatalok munkatapasztalat-szerzését elősegítő programra a vármegyében idén az eredeti 51 millió, majd a keretemelést követően további 14,6 millió forint állt rendelkezésre.

A diákok foglalkoztatásában legnagyobb mértékben az önkormányzatok vettek részt. Vármegyei szinten 127 önkormányzatnál 282-en szereztek munkatapasztalatot. 

A kormány segítve a fiatalok önálló életkezdését, a 25 év alattiak munkavégzését szja-mentessé tette, így idén nyáron is több pénz maradt a diákoknál.

A támogatott foglalkoztatás július 1-től kezdődött és augusztus 31-én fejeződött be.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában