Ezt jó, ha tudod!

2024.09.15. 08:22

Fa dőlt a sínekre Sárvárnál, alaposan átírja a vonatközlekedést a vihar az egész Dunántúlon

Vaol.hu

Forrás: MW-archív

Fotó: Huszár Márk

A MÁV hivatalos közösségi oldalán vasárnap reggel arról számolt be, hogy az éjszakai órákban átvonuló vihar után a Dunántúl több pontján is fa dőlt a vasúti pályára, emiatt az alábbi vonalakon késésekre, változásokra kell számítani:

Budapest-Veszprém-Szombathely vonal (20)

Szentgál és Városlőd-Kislőd, valamint

Sárvár és Osttfyasszonyfa között átmenetileg nem közlekedhetnek a vonatok, az érintett járatok a fa eltávolításáig várakozni kényszerülnek.

Észak-balatoni vonal (29)

Aszófő és Balatonakali-Dörgicse között kidőlt fa akadályozta a közlekedést, melyet már eltávolítottak. A forgalom fokozatosan áll helyre.

Siófok-Kaposvár (35)

Tab és Mernye között a kora reggeli órákban fakidőlés akadályozta a közlekedést. A kidőlt fát eltávolították, a menetrendszerű közlekedés azonban csak a délelőtti órákra állhat helyre.

Veszprém-Győr vonal (11)

A Veszprémből 4:57-kor Zirc/Győr felé induló személyvonat (39519) átépítés miatt közlekedő pótlóbusza meghosszabbított útvonalon, Bakonyszentlászlóig közlekedik.

Székesfehérvár-Komárom vonal (5)

A Komárom-Székesfehérvár vonal több pontján fakidőlés akadályozta a közlekedést. A kidőlt fákat már eltávolították, azonban az alábbi változásokra kell még számítani:

A Komáromból 6:05-kor Székesfehérvárra elindult S150-es vonat (34919) csak Nagyigmánd-Bábolnáig közlekedik.

A Székesfehérvárról 8:26-kor Komáromba induló S150-es vonat (34912) helyett pótlóbusz közlekedik, várhatóan Nagyigmánd-Bábolnáig.

Pápa-Csorna vonal (14)

Szany-Rábaszentandrás és Egyed-Rábacsanak között fakidőlés miatt átmenetileg nem közlekedhetnek a vonatok, az érintett járatok a fa eltávolításáig várakozni kényszerülnek.

A GYSEV hálózatán:

Győr-Sopron vonal 

Pinnye és Fertőboz között fakidőlés miatt átmenetileg nem közlekedhetnek a vonatok, az érintett járatok a fa eltávolításáig várakozni kényszerülnek.

A Sopronból 6:22-kor a Keleti pályaudvarra induló Scarbantia InterCity (IC 987) nem közlekedik

A Keleti pályaudvarról 9:15-kor Sopronba induló Ikva InterCity (IC 992) nem közlekedik

Nemzetközi forgalom:

Pozsony-Párkány felől:

A szlovák vasút hálózatán történt fakidőlés miatt a Pozsony-Párkány felől érkező EuroCityk jelentős, 60-150 perces késéssel érkeznek a magyarországi szakaszra

A katasztrófavédelem, valamint a vasúttársaság szakemberei folyamatosan a kidőlt fák eltávolításán dolgoznak, azonban a felsorolt vasútvonalakon várhatóan a napközbeni, déli órákig hosszabb menetidőre, esetenként kimaradó járatokra lehet számítani, amiért utasaink elnézését kérjük.

A közlekedő vonatok aktuális helyzetéről, késéséről a Vonatinfó térképen érhető el tájékoztatás.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában