Fejlesztés

2024.09.14. 08:00

Három település vízellátása oldódott meg a molnaszecsődi kút felújításával - fotók

Három település (Molnaszecsőd, Egyházashollós és Magyarszecsőd) vízellátásának biztonsága oldódott meg azzal, hogy megjavították a Molnaszecsőd területén meghibásodott kutat. A létesítmény átadóját pénteken tartották meg.

Vaol.hu

Forrás: Szendi Péter

Varga Gyula polgármester elmondta: az év elején érkezett a hír a Vasivíz Zrt-től, hogy bizonytalanná vált Molnaszecsőd, Egyházashollós és Magyarszecsőd vízellátása a molnaszecsődi főkút szűrőberendezésének meghibásodása miatt. Az önkormányzatok a vízdíjak bevételéből nem tudták a javítást finanszírozni, végül V. Németh Zsolt, országgyűlési képviselő, akkori víziközmű ágazatért, ma a vízgazdálkodásért felelős államtitkár segítségével sikerült forrást találni a problémára.

V. Németh Zsolt az átadó alkalmával bejelentette: létrehoztak egy alapot, ami az ország összesen 29 településén járul hozzá a vízellátás biztosításához, ebből biztosították a molnaszecsődi kút megjavítását is.

A több mint 72 millió forintos támogatásból elvégzett munkálatoknak hála szeptember elején elindíthatták az új kutat jó vízhozammal, ami immáron a három település igényének négyszeresét tudja kitermelni – erről Krenner Róbert, a Vasivíz Zrt. vezérigazgatója tájékoztatott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában