Program

2024.09.11. 12:00

Játszótér avató és újszülött köszöntés is volt a váti családi napon

Családi napot tartottak a hétvégén Váton. Megújult a faluban a játszótér, amit átadtak és köszöntötték a 2023-ban született újszülötteket is.

Polgár Patrícia

Forrás: Ohr Tibor

Ötmillió forintos pályázati összegből szereztek be kéttornyos, mászókás csúszdát és egy egyensúlyfejlesztő krokodilt a váti játszótérre, emellett a már meglévő eszközöket önerőből felújították és ütéscsillapító kavicsra cserélték a korábbi homokos borítást a hinták alatt – tudtuk meg Pup Józseftől, Vát polgármesterétől, aki azt is elmondta: most már hagyományosan minden évben köszöntik az előző évben született újszülötteket, ez idén sem maradt el: három kisgyermek táblácskája került fel a korábbi évek babáié fölé az újszülöttek fáján. 

- Váton annak idején helyi kezdeményezés indult az iskolai játszótér ügyében. Akkor kötöttünk polgármester úrral szövetséget annak érdekében, hogy a Kormány Magyar falu Programja révén fejleszteni fogjuk a helyi játszóteret, amit most már használhatnak a gyerekek. Mindez akkor történik, amikor elindult az óvodának a működése is Váton. ilyen korábban sose volt itt. Polgármester úr szokta mondani, hogy van jövője Vátnak. Az óvoda, a játszótér és legfőképpen az ezeket használó gyerekek bizonyítják ezt – fűzte hozzá Ágh Péter országgyűlési képviselő.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában