Online biztonság

2 órája

Téged is idegesít a kötelező jelszócsere? Ez megváltozhat

A kötezeő jelszóváltoztatás elavult szabálya gyakran vezet gyenge és könnyen kitalálható jelszavak használatához. Az új irányelv szerint a kötelező jelszócsere helyett hatékonyabb és egyszerűbb megoldás jöhet.

Vaol.hu

Illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Az Egyesült Államok Nemzeti Szabványügyi és Technológiai Intézete (NIST) új irányelveket adott ki a jelszavak kezelésére vonatkozóan. Az új ajánlások célja, hogy javítsák a digitális biztonságot és megkönnyítsék a felhasználók életét - írja a wired.com. Az egyik legfontosabb változás, hogy a felhasználóknak nem kell többé rendszeresen megváltoztatniuk jelszavaikat, hacsak nincs konkrét biztonsági ok erre. A szakértők régóta vitatják a kötelező jelszócsere szabályának hatékonyságát, mivel gyakran vezet gyenge és könnyen kitalálható jelszavak használatához.

Love,Scam,And,Romance,Fraud,With,Messages.,Online,Chat,Catfish, kötelező jelszócsere, kötelező jelszóváltoztatás
Megszűnhet a kötelező jelszócsere
Fotó: Tero Vesalainen / Forrás: Shutterstock

Kötelező jelszócsere helyett

Az új irányelvek hangsúlyozzák a hosszú, könnyen megjegyezhető jelszavak használatát, valamint a többfaktoros hitelesítés bevezetését. A NIST szerint ezek az intézkedések hatékonyabban védik a felhasználói fiókokat a kiberfenyegetésekkel szemben, mint a gyakori jelszóváltoztatás. Az új szabályozás bevezetésével a felhasználók mentesülhetnek a felesleges jelszóváltoztatások terhe alól, miközben a digitális biztonságuk is javulhat.

Ez a lépés jelentős előrelépést jelenthet az online biztonság terén, és remélhetőleg más országok is követik majd az Egyesült Államok példáját. Az új irányelvek bevezetése várhatóan csökkenti a felhasználók terheit, miközben növeli a digitális biztonságot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában