Labdarúgás

2 órája

Rooney dicsérte magyar futballistáját

A korábbi angol klasszis labdarúgó, a tavaly nyáron Szombathelyen járt Wayne Rooney roppant elégedett volt magyar védőjével, Szűcs Kornéllal.

Pum András

Megszerezte szezonbeli második győzelmét a Plymouth Argyle az angol másodosztály 7. fordulójában. Wayne Rooney vezetőedző együttese 3-1-re verte a Premier League-ből kiesett Luton Townt. A hazaiak hőse a csereként beállva két gólt szerző holland csatár, Ibrahim Cissoko is lehetett volna, de Rooney leginkább két belső védőjét, közte a magyar bekket, Szűcs Kornélt dicsérte.

Rooney
Wayne Rooney elégedetten nyilatkozott magyar játékosáról, Szűcs Kornélról

- Remekül álltuk a rohamaikat, különösen a két belső védőnk játszott kiválóan. Adebayo ellen nagyon nehéz játszani, őt korábban én is szerződtetni akartam – Wayne Rooney. - Szerdán megmondtam a játékosaimnak, hogy a védőknek rengeteg dolguk lesz, hogy meccsben tartsanak minket, és a támadóké lehessen a dicsőség. Pontosan így történt. Nyilván Ibrahim Cissoko lőtt beállva két gólt, de az egész csapat jó teljesítményt nyújtott, és ahogy már mondtam, a két belső védőnk volt igazán kitűnő.

A most 39 éves egykori kiváló futballista az angol válogatottban 120 mérkőzésen 53 gólt szerzett. Klubszinten az Evertonban, a Manchester Unitedben, a DC Unitedben és a Derby Countyban is futballozott - ötször nyert Premier Legaue-t, egyszer pedig Bajnokok Ligáját. Edzőként a Derby County, a DC United, a Birmingham City együttesében dolgozott - tavaly ősszel nevezték ki az angol másodosztályban, azaz a Championshipben szereplő Plymouth Argyle vezetőedzőjének.

Mint arról beszámoltunk, Wayne Rooney tavaly ősszel Szombathelyen járt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában