Ezt jó, ha tudod

2 órája

Itt az őszi nagytakarítás ideje – mutatjuk a celldömölki lomtalanítás időpontjait

Itt az alkalom, hogy megszabaduljanak feleslegessé vált háztartási kellékeiktől, tönkrement bútoraiktól a celldömölkiek: október három hétvégéjén - beosztott menetrend szerint - házhoz mennek a nagyméretű hulladékért. Mutatjuk a lomtalanítást legfontosabb tudnivalóit!

Vaol.hu

Az STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. közterületi házhoz menő lomtalanítást végez Celldömölk város közigazgatási területén október 5-én, 12-én és 19-én. A kihelyezett lomhulladék mennyisége azonban nem haladhatja meg az 1 köbmétert háztartásonként - olvasható a celldömölk. hu oldalon, ahol az időpontokhoz tartozó körzetbeosztás is megtalálható. 

Három októberi hétvégén lesz lomtalanítási akció Celldömölkön
Három októberi hétvégén lesz lomtalanítási akció Celldömölkön
Illusztráció: MW-archív

A felhívás szerint kizárólag a rendszeresített gyűjtőedény méreteit meghaladó nagydarabos háztartási lomhulladékot - például: kanapé, ágy, ágybetét, szekrény, fotel, szék, szőnyeg, kerti bútor - szállítják el. A nagyméretű lomokat szétszedett állapotban kell kihelyezni úgy, hogy az kézi erővel könnyen mozgatható legyen.  

A hulladékot a gyűjtés napján reggel 6 órától szállítják el az ingatlanok elől. A gyűjtés a mennyiségtől függően több napig is eltarthat, de egy utcába csak egyszer térnek be az autók. 

Ezt ne!  

A lomtalanítás során nem veszik többek között át a zöld- és szelektív hulladékot, állati tetemet, gazdálkodói-vállalkozói tevékenységből származó hulladékot, az autóbontásból származó autó alkatrészeket, a szóródó-, lapátos-, zsákos hulladékot, valamint a fém és az elektronikai lomot sem.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában