Ilyen, amikor a múlt és a fantasy találkozik a digitális művészetben

3 órája

Portrék a sztyeppéről - Rendhagyó kiállításmegnyitó a Váci iskolában - fotók

Kiállítóként tért vissza egykori iskolájába Nagy Gergely, aki inkább tartja magát illusztrátornak, mintsem grafikus- vagy festőművésznek. A Váci Mihály Iskola galériájában helyet kapott képek egyszerre idézik meg a honfoglalás, a sztyeppék történetét, és kalauzolnak a fantasy világába.

Cseh-Egyed Bernadett

Forrás: Unger Tamás

Mindig szeretett rajzolni, gyermekkora óta művésznek készült, iskolás éveiből a műhelyben, rajzórákon töltött időkre emlékezik a legszívesebben - mesélte Nagy Gergely a rendhagyó hétfői kiállításmegnyitón. Németh Gábor, a Váci Mihály Általános Iskola igazgatója kérdez-felel formában mutatta be a magáról szerényen, alkotásairól annál lelkesebben nyilatkozó illusztrátort, aki számára az is korán eldőlt: a fantasy az ő igazi világa. Kártyákon, társasjátékokon, könyvboritokon bárki találkozhatott már munkáival, nevével. A honfoglaláskori tematikát olvasmányélményei ihlették, végül 16 digitális kép született. Az alkotásokat leírások teszik teljessé, a látogató sámánizmusról, táltosokról olvashat a tárlatot bejárva. A színes, mozgalmas látvány, a tűpontos anatómiai ábrázolás egyszerre köt a múlthoz és repíti tovább a képzeletet.  

Az “ismeretterjesztő kiállítás” jó alkalom arra, hogy ne csak a történelmet, de a művészetet is közelebb vigye a fiatalokhoz. Nagy Gergely elmondta: ma már a kézzel készült festményeket is digitalizálják a megrendelők kérésére. A festőprogrammal hasonló metodikával dolgozik, csak kevésbé helyhez kötött, a végeredmény pedig  - köszönhetően a ránagyítás lehetőségének - talán még pontosabb. A Portrék a sztyeppéről című kiállítás szeptember-októberben látogatható a Váci Mihály Iskolában.  

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában