Fejlesztés

3 órája

Megújul Bozzaiban a Csordahajtónak nevezett út

Régóta vágytak a Bozzaiban lakók arra, hogy felújítsák a helyben csak Csordahajtóként emlegetett nagyon rossz minőségű utat. Erre most pályázat útján lesz lehetőség: a Magyar Falu Program utak, hidak, járdák építésére/felújítására kiírt alprogramjában pályázott sikerrel az önkormányzat – több mint 29 millió forintot nyertek.

Tóth Katalin

A környező településekkel köti össze az érintett belterületi út Bozzait. Megújulásával – aszfaltréteget kap majd – a település átjárhatóságát, kétirányú megközelítését biztosítja hosszú távon, megakadályozza majd, hogy Bozzaiból zsákfalu legyen, magyarázta Héra-Csizmadia Fanni polgármester. 

Ágh Péter és Héra-Csizmadia Fanni
Fotó: OHR Tibor

– Több tíz éves gond oldódik meg a felújítással. Határtalanul boldogok voltunk a hír hallatán. Hálásak vagyunk a Magyar Falu Programért, amelyben háromszáz fős kistelepülésünk több esetben kapott támogatást.

Reményei szerint jövő tavasszal megvalósulhat a kivitelezés. 

Ágh Péter országgyűlési képviselő szombaton járt a településen: – Bozzaiban a korábbi években sikerült elvégezni a csatornázás feladatát, emellett kormányzati támogatásból jutott útfelújításra, falubuszra, közterületi eszközökre. Most a kormány Magyar Falu Programja révén egy újabb régóta várt beruházásra kerül sor, amelyet a polgármester asszony mindig is szorgalmazott. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában