Közösség

2 órája

Minden várakozást felülmúló siker - fotók

Az óriási érdeklődésnek hála a tervezett négy helyett akár nyolc nagy kerekű fejlesztési célokat szolgáló rollert is kaphat a Rum-Kastély EGYMI a 6. Jótékonysági főzésnek köszönhetően.

Horváth Zoltán Szabolcs

Reggel még cseperészett eső Körmenden, és félő volt, hogy semmi sem lesz az Ökocentrumba tervezett 6. Jótékonysági főzésből. A déli kezdésre aztán megemberelte magát az időjárás, és végül az előzetesen nevezett 11 csapat neki is állt  a finomabbnál is finomabb ételek elkészítésének. Ráadásként egy 12. gárda is érkezett, ám ők nem a helyszínen serénykedtek, hanem már magukkal hozták a közel 10 féle, előre elkészített süteményüket.

- Tartottunk egy picit az időjárástól, de a hatalmas érdeklődés végül minden várakozásunkat felülmúlta. A főzésben valamennyi csapat alaposan kitett magáért, tényleg remek ételek készültek. A teljesség igénye nélkül a vegán, laskagombás babgulyást, a babos székelykáposztát, valamint a vaddisznó pörköltet tudnám kiemelni, talán a különlegességük végett is. Nem véletlen, hogy szinte minden el is fogyott a rendezvény végére. A pompás sütikből sem maradt egy morzsányi sem  – összegezte a történéseket Hegedüs László főszervező. Hozzátette: a komoly sikerhez hozzájárultak a remek kiegészítő programok. Így például az önkormányzat által szervezett „Bringázz Körmend” akció, valamint a veterán autók bemutatója is. De az Eddy és Johnny által szolgáltatott zene is vonzotta a vendégeket, akik közül sokan a karaoke mikrofonja mögött is kipróbálták magukat. 

- A leglényegesebb tény az, hogy a rengeteg vendégnek köszönhetően a bevétel minden előzetes várakozásunkat felülmúlta. Így a 6. Jótékonysági főzésünk kedvezményezettjeinek, a Rum-Kastély EGYMI fogyatékkal élő gyermekeinek nem a tervezett négy, hanem akár nyolc nagy kerekű fejlesztő rollert is tudunk vásárolni, amit majd a Csiga-biga Alapítványon keresztül juttatunk el nekik körülbelül két héten belül – zárta szavait Hegedüs László, aki köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki bármilyen módon hozzájárult az AlteRába Fesztiválok hangulatát felidéző rendezvény sikeréhez. Így természetesen azoknak is, akik vásárlásukkal megteremtették a fejlesztő eszközök adományozásának lehetőségét. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában