Beruházás

2024.09.14. 14:00

Modern, 21. századi orvosi rendelőt avattak Jánosházán - fotók

A város 111 millió forintot nyert el az Egészségház megújítására TOP pályázaton keresztül. Elkészültek az első ütemmel: teljesen megújult a belső tér, minden rendelőbe légkondicionáló berendezés került és a fűtési rendszert is korszerűsítették.

Csabai Bernadett

V. Németh Zsolt, Marton Ferenc, Kiss András és Szijártó László az átadón

Forrás: Novák Roland

Ünnepélyes átadó keretében avatták fel a pályázati forrásból felújított Egészségházat Jánosházán. Elsőként Kiss András polgármester köszöntött minden megjelentet, majd felidézte az orvosi rendelő történetét: a 70-es évek közepéig Jánosházán a körzeti orvosok otthon rendeltek – mint mondta, ezt első kézből tudja, mivel édesapja háziorvos volt, családi házukban volt a rendelője és oda érkeztek a betegek. – A 70-es évek közepén apám megkereste az akkori tanácsot, hogy csináljanak egy olyan rendelőintézetet, ahol összevonják az orvosok rendelését. Akkor még a mostani rendőrség épületében alakították ki ezt a helyiséget, három körzeti orvosi, egy fogászati és egy védőnői rendelővel. 2009-ig ott működött a rendelőintézet Jánosházán, akkor költözött át a mostani épületbe. – idézte fel a polgármester.

Az önkormányzat a Terület és Településfejlesztési Operatív Programra pályázott, összesen 111 millió forintot nyertek el az Egészségház felújítására. Kiss András arról is beszélt, az első ütemben a felújítást és az energetikai beruházást végezték el, ami bruttó 77 millió forintjába került az államnak. Mint elmondta, teljesen megújult a belső rész, minden rendelőbe légkondicionáló került, hőszivattyús fűtésrendszert építettek ki és napelemrendszert is felhelyeztek. Ezen kívül megújultak a parkolók és egy kertészeti beruházásra is jutott még pénz az épület körül. Kiss András megköszönte a kormány hozzájárulását ahhoz, hogy egy megújult, 21. századi rendelőt kapott Jánosháza.

V. Németh Zsolt is köszöntötte a jelenlévőket majd az egészségmegőrzés fontosságáról beszélt. - Boldogságunk kilencedtized része az egészségünkön múlik. Erre a kérdésre Jánosházán most egy nagyon gyakorlatias lépéssel feleltek: felújították az Egészségházat, nem csak beszéltek az egészségmegőrzés fontosságáról, de arról is gondoskodtak, hogy a pályázat segítségével ehhez modern és méltó körülményeket biztosítsanak – fogalmazott az államtitkár. Mint elmondta, egy sikeres együttműködés eredménye a megújult orvosi rendelő és Jánosháza eddigi beruházásaiban a törődés mozzanata volt számára a legfontosabb, ezt is viszi innen magával innen példaként.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában