Különlegességek

2 órája

Sárvár: extra különlegességek a bélyegkiállításon - fotók

Ezen a hétvégén, három napon keresztül rendezik meg a HUNFILA Országos Bélyegkiállítást és a 97. Bélyegnapot. A rendezvénynek a Sárvár Aréna ad otthont. Péntektől vasárnapig kihelyezett postahivatal is működik a helyszínen.

Gombos Kálmán

Fotó: Benkő Sándor

A 97. Bélyegnap alkalmából megjelenő kétcímletű sorozaton és feláras blokkon a bélyegnapi rendezvényeknek otthont adó város, azaz: idén Sárvár nevezetességei kapnak helyet. Ahogy arról lapunk már az elmúlt héten beszámolt, a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetsége (MABÉOSZ) által szervezett, három napig nyitva tartó kiállításon több ezer bélyeg tekinthető meg. A pénteki napon a 15 órakor kezdődő megnyitón forgalomba helyezték a Sárvárról készült új bélyegeket, melyeket Elekes Attila André grafikusművész tervezett és amiket a kihelyezett postahivatalban azonnal fel is adhattak az ide látogatók. 

Sárvár gondos és igényes házigazda

Elsőként Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztos, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője köszöntötte a megjeleteket. Beszédét az árvízi helyzettel kezdte: köszönetét fejezte ki azok felé, akik jelenleg is a védekezésben végzik munkájukat. A bélyeggyűjtést, mint szubkultúrát üdvözölte, ami fontos része a magyar össz-kultúrának és identitást ad. Polgár László, a MABÉOSZ elnöke elismerően beszélt Sárvárról, ahol ezt a kiállítást igényesen megszervezték, és megköszönte a zsűri munkáját is. A város polgármestere, Kondora István bevallotta, hogy ő nem alkalmas sem a horgászatra, sem a bélyeggyűjtésre: ezek igen nagy türelmet és hozzáértést, valamint elmélyülést igényelnek. Mindemellett őszintén tiszteli és csodálja az ilyen tevékenységeket is. Dr. Kohuth Viktor, a Magyar Posta Zrt. üzleti vezérigazgató-helyettese napjaink digitális világának kihívásaira is felhívta a figyelmet, és ismertette a Sárvárt ábrázoló grafikákat.

Ezek után bélyegnapi bélyeg ünnepélyes forgalomba helyezését végezte el Nyitrai Zsolt, Polgár László, Kondora István és dr. Kohuth Viktor.

A legszebb bélyeg és kivitelező 2023-ban

Minden évben az előző évben megjelent bélyegek közül a bélyeggyűjtők szavazással választják ki a legszebb bélyeget, melyet a Magyar Posta Zrt. és a MABÉOSZ is díjaz. A legszebb bélyeg a Magyar Zene Háza alkalmi bélyegblokk lett (tervező: Kara György). A bélyeg kivitelező nyomdáját is díjazzák: ez az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. lett. 

A kiállítás és a kihelyezett postahivatal szombaton 10-18 óra, vasárnap pedig 10-14 óra között tart nyitva. Szombaton ifjúsági napot tartanak a szervezők színes programokkal, kifejezetten a fiatalokra koncentrálva: ahogy elmondták, minden korosztály talál kedvére való bélyeget és vele kapcsolatos programokat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában