Program

2 órája

Sok-sok fotót és videót is hoztunk a XX. Őrségi Tökfesztiválról

Gombos Kálmán

Forrás: Szendi Péter

Az „Őrség fővárosában”, Őriszentpéteren már reggel kilenc órától megkezdődtek a programok. Ekkor már látogatható volt a kézműves kirakodóvásár, illetve az Őrségi Termelői Piac is. Délelőtt tizenegy órakor nyitották meg hivatalosan is a XX. Őrségi Tökfesztivált. Az ünnepélyes megnyitón Őr Zoltán, a város polgármestere az eltelt húsz év fejlesztéseire, innovációira hívta fel a figyelmet. Ezek aztán mindig be is épülnek a következő években. A fesztivált egy húsz éves emberhez hasonlította, aki nagyra értékeli a barátságokat és a találkozásokat.

Dr. Németh Csaba, az Őrségi Nemzeti Park igazgatója a húsz évvel ezelőtti esős megnyitóra emlékezett, amikor kevesen hittek abban, hogy egy őszi termésre (tökre) alapozott fesztivál életképes lehet. Az eltelt húsz évnyi siker ennek cáfolata lett.

A fesztivált Vámos Zoltán, Vas vármegye főispánja nyitotta meg, aki arról a mosolyról és derűről vallott, amit minden egyes őrségi látogatásakor érez: amikor ebbe a nyugodt világba érkezik. Ezek után három felekezet (evangélikus, református és római katolikus) lelkipásztorai terményáldást mondtak, majd az Őrségi Baráti Kör hangulatos dalai következtek, nagyszerű előadásban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában