vaol.hu podcast

2024.09.07. 08:00

Sportcast szeptember 7. - Ekler Luca immár kétszeres paralimpiai bajnok!

A Vas Népe munkatársai összefoglalják, csokorba gyűjtik a hét legfontosabb, legszínesebb sporthíreit néhány percben.

Vaol.hu

Ekler Luca immár kétszeres paralimpiai bajnok!

Az egykor Szombathelyen is nevelkedett, jelenleg a TFSE színeit képviselő atléta szombaton ötödik lett a 100 méteres síkfutás döntőjében. Ekler Luca csütörtökön dél­előtt 10.04-től fő számában, a távolugrásban paralimpiai bajnoki címvédésre készült. 
Az időjárási körülmények nem voltak túl ideálisak, hiszen szakadt az eső Párizsban, és bár a vizet felitatták a verseny elején a futópályán, mire Luca sorra került, az eső ismét eláztatta a pályát. Mindenesetre Luca uralta a versenyt, első nekifutásra rögtön egyéni csúcsot ugrott 5,52 méterrel. 

Nele Moos utolsó nekifutásra átlépte a bűvös 5 métert, egészen pontosan 5,13-ot ért el, amivel feljött Luca mögött a második helyre. A magyar lány ugrása előtt eldőlt – de már mikor –, hogy ezúttal sem jelentenek rá komoly veszélyt riválisai. Utolsó nekifutásra is belépett ugyan, de kit érdekelt ez már. Ekler Luca kétszeres paralimpiai bajnok lett a T38-as női távolugrásban! 

Újpesten a Haladás VSE

A labdarúgó NB III. Észak-nyugati csoportjának 7. fordulójában vasárnap 11 órakor a Szombathelyi MÁV Haladás VSE az Újpest FC II. vendége lesz.

Mivel hétvégén a Németország-Magyarország Nemzetek Ligája-mérkőzés miatt nem rendeznek fordulót az NB I.-ben, így nem tudni, kik lesznek a visszajátszók vasárnap az Újpest NB I.-es keretéből. 

Szoboszlai Dominikkal fotózkodtak a viktóriások

A Hivatásos Labdarúgók Szervezete idén 34. alkalommal jutalmazta a legjobbakat, ezúttal a 2023–2024-es bajnokság kiemelkedő teljesítményt nyújtó futballistáit díjazta. A férfi jelöltek listájának összeállításában többek között egykori szövetségi kapitányok, aktuális HLSZ elnökségi tagok, egykori HLSZ elnökök, valamint az NB I-es, és NB II-es együttesek csapatkapitányai és vezetőedzői vettek részt, idén hat kategóriában adhatták le voksaikat. Sőt, az év csapatát is megválasztották, valamint a női labdarúgás kiemelkedő teljesítményét nyújtó játékosait is méltó elismerésben részesítette.

A Viktória FC másodedzője, Győrffy Mátyás és a Viktória csapatkapitánya, Kovács Virág Szoboszlai Dominikkal, az FC Liverpool magyar válogatott támadójával is fotózkodott.

Snapszer Magyarnádalján és Horvátnádalján

A Magyar Snapszer Szövetség két versenyt is rendezett az elmúlt hetekben Vas Vármegyében – pár száz méternyi távolságban egymástól: Magyarnádalján és Körmend-Horvátnádalján is asztalhoz ültek a kártyások.

Mindkét versenyhelyszín az éves versenyprogram állandó része. Idén egy örömteli esemény miatt került közel egymáshoz a két verseny: megújul Magyarnádalján a Faluháza, ezért módosult az egyéni ranglistaverseny időpontja.

A Magyar Snapszer Szövetség szeptemberben Lakiteleken, a Hungarikum Ligetben rendezi meg idei nyolcadik ranglistaversenyét. Már három héttel a verseny előtt kellemes gonddal küzdenek a rendezők, ismét bővíteni kell az asztalok számát, hisz napok alatt elkelt a meghirdetett 32 hely – így egész biztosan nagy létszámú és izgalmas verseny várható.
Az utolsó, kilencedik egyéni ranglistaversenynek pedig Budapesten lesz a házigazdája, a legjobb 16 versenyzőt felvonultató döntő helyszíne pedig pályázat alapján lesz kiválasztva – de az már biztos,  hogy legalább öt vasi zsugás ott lesz a fináléban!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában