Koncert

2024.09.06. 17:00

Király Gábor által dedikált kesztyű az árverésen - jótékonysági koncert a Magvető Tanoda javára

A Capella Savaria ad koncertet a Szombathelyi Egyházmegye jótékonysági estjén szombaton a Szombathelyi Székesegyházban. Az árverésen többek között egy Király Gábor által dedikált kesztyű is gazdára találhat - a Magvető Tanoda javára.

Vaol.hu

Szombaton 18 órakor szentmisével kezdődik a programsorozat, a főcelebráns Dr. Márfi Gyula ny. veszprémi érsek lesz, szentbeszédet mond: Járfás Ádám újmisés áldozópap, a Székesegyház káplánja. A Capella Savaria hangversenye 19 órakor kezdődik, az érdeklődők válogatást hallhatnak G. PH. Telemann német barokk zeneszerző műveiből. A jótékonysági árverés 20 órakor kezdődik a Brenner János Kollégiumban. Többek között Király Gábor könyvére, a labdarúgókapus által dedikált kesztyűre, és a Művészeti Szakgimnázium által felajánlott festményekre is lehet licitálni. A bevételt a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász égisze alatt működő Magvető Tanoda hátrányos helyzetű diákjainak fejlesztésére fordítják. 

Szombaton a Magvető Tanoda javára ad jótékonysági hangversenyt a Capella Savaria
Szombaton a Magvető Tanoda javára ad jótékonysági hangversenyt a Capella Savaria
Illusztráció: CSG

Kiss István, a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász igazgatója elmondta: Székely János megyéspüspök számára nagyon fontos, hogy segítsék azokat a gyerekeket, akik az iskolarendszerben nem úgy teljesítenek, ahogy az elvárható tőlük. 

Olyan hátrányos helyzetű családokat próbálnak bevonni a tanoda életébe, akiknek mindenképpen segítségre lenne szükségük. Próbálják felkészíteni őket a másnapi dolgozatra, vagy behozni velük a lemaradást, de a legfontosabb az, hogy egy más közeget teremtsenek számukra. Egy közeget, ahol játszani, kikapcsolódni tudnak, ahol más életszemlélettel találkoznak. 

A tanoda pedagógusait pályázat részeként alkalmazzák, minden mást - az épület fenntartásától kezdve az élménypedagógiai foglalkozásokig - a Szombathelyi Egyházmegye finanszíroz.  

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában